ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: telefon

Távközlési szolgáltatók megtámadására készülnek a kiberbűnözők

A Kaspersky Lab biztonsági jelentése szerint kiberbűnözők belső embereket használnak a telekommunikációs hálózatok és előfizetői adatok kifürkészéséhez: vagy alvilági csatornákon toboroznak elégedetlen alkalmazottakat, vagy nyilvános oldalakról szerzett kompromittáló információkkal zsarolják a személyzetet.

Ingyen hívhatják a magyar Viber-használó milliók egy héten át 100 ország valamennyi vezetékes és mobiltelefonját

Szereti a Viber a magyarokat – derült ki ma néhány perccel a déli harangszó előtt Atanas Raykov/Атанас Райков bejelentéséből. A világ legnagyobb VoIP-szolgáltatójának közép-kelet-európai vezérigazgatója, a cégóriás távközlési partneri együttműködésért felelős vezetője újságírók előtt közölte: ma déltől június 27-én 11 óra 59 percig (tehát nem 12 óráig!) a magyar Viber-használók – és azok is, akik ezután csatlakoznak az izraeli gyökerű, ám két év óta japán tulajdonú IP-telefonszolgáltatóhoz – ingyen hívhatják kereken 100 ország valamennyi, tehát vezetékes és mobiltelefon-előfizetőjét. 

Panaszok  tv-, telefon-, internet-szolgáltatókra

Összesen 2539 panasz érkezett tavaly a fogyasztóvédelmi hatósághoz az elektronikus hírközlési szolgáltatásokra. Legtöbbször a tv-, a telefon-, az internet-szolgáltatók ügyfélszolgálatát, panaszkezelését, megtévesztő tájékoztatását kifogásolták. A hatóságnak 31 esetben kellett a vállalkozásokat köteleznie a jogszerű gyakorlatra, 182 alkalommal a kötelezés mellett bírságot is kiszabott jó 30 millió forint értékben.

Hírbe hozzuk magunkat – élményt adó kiállítás az Elektrotechnikai Múzeumban

Az emberiség fejlődésének bizonyítottan legfontosabb eleme a kommunikáció. Ennek okán alakult ki a beszéd, majd az írás képessége. Évszázadokig a legnagyobb technikai újításnak e területen a könyvnyomtatás számított, de őseink hamar rájöttek arra, hogy az információt nem csupán megőrizni szükséges, hanem minél gyorsabban továbbítani is. 

Francia telefonforradalom – A középkorból a jövőbe

Nem csupán Alexander Graham Bell meg Puskás Tivadar nevéhez fűződnek korszakos változtatások; miként a Magyar Hírlap 1985. november 27-i számában megjelent alábbi tudósításból kiderül: a francia posta távközlési szakemberei is megtették a magukét azért, hogy az addiginál nagyobb tudású, szolgáltatások egész sorával gazdagított távközlési hálózatot alakítsanak ki...

Belföldi tudakozó január 1-jétől: 11800

Január 1-jétől megszűnik a 198-as hívószám, ezentúl csak az ötjegyű 11800-as telefonszámon érhető el a belföldi tudakozó. Uniós szabályozás rendelkezik arról, hogy a hívószám más tagországokhoz hasonlóan, egységesen ötjegyű legyen. A 11800-as hívószámú országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, valamint mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni a nap 24 órájában.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >