ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: telefonközpont

A telefonról – másként

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás a krónikás magán-archívumából származik. Emlékezetni szeretnénk arra, hogy jó három évtizeddel ezelőtt mekkora szerepet játszott az ország életében a (vezetékes) telefon, amely még rendszerváltás után is, jó darabig hiánycikknek számított. A hazai telefonhálózat-korszerűsítés egyik fejezetéről szól a szerző írása, amely az akkor rangos és mértékadó napilapként ismert Magyar Hírlap 1986. január 8-i  számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves Olvasó!

GSM-telefonközpont hátizsákban

Barcelonában, a mobil-világkongresszuson mutatta be a nemzetközi Vodafone Alapítvány a katasztrófa sújtotta övezetekben már többször bevetett, hordozható bázisállomás, az Instant Network „mini” változatát, amely mindössze11 kilogrammsúlyú, hátizsákban szállítható és akár 10 perc alatt üzembe helyezhető.

CARIN báját és eszét csodálja a világ

Elegendő akár az „Infovilág – a hiteles hírportál” keresőjébe beírni a TC&C-t, netán a Carin szót, vagy aki a Google-t kedveli, akkor oda, és kiderül: van egy magyar kisvállalkozás, amelyik kezdettől fogva következetes fejlesztéssel törekszik arra, hogy a maga területén világsikerre tegyen szert. Az éppen húszéves TC&C mai sajtótájékoztatóján kiderült: öt földrész ötven országában vállalatok, intézmények százai használják a magyar cég távközlési szoftver­megoldásait.

A NET’54 Üzleti Kommunikáció mostantól kiemelt minősítésű partnerként kínálja hazánkban a Check Point Software Technologies biztonsági megoldásszállító termékeit. A bevezetés óta egy sor közigazgatási szerv és vezető autógyártó vállalat választotta már a Check Point rendszerét hálózatbiztonságának fejlesztéséhez.

Százharminc éve: üzembe helyezték az első magyar telefonközpontot

Nóra néni elmesélte, hogy azért nem volt Pesten Puskás Tivadar (1844-93), amikor megkezdte működését az első magyar telefonközpont, mert akkor éppen Párizsban járt, ugyancsak a telefonközpont ügyei miatt. A képen: Puskás Tivadar, a telefonközpont feltalálója.

Az újságíró archívumából: Digitális sziget Szombathelyen (Szerző: Kulcsár László) Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő hetekben, hónapokban) a krónikás magán-archívumából származik. Évfordulós eseményekhez kötődő vagy éppen akkor, húsz esztendővel ezelőtt különösen időszerű témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából. Ez alkalommal a húsz évvel ezelőtt különösen elmaradott állapotú magyar távközlés megújításának történelmi pillanatképét adja közre. Németh Miklós akkori miniszterelnök avatta föl Szombathelyen Magyarország első, digitális telefonközpontját. A beszámoló a Magyar Hírlap 1989. február 28-i számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves olvasó!