ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tenger

A gazdag államok önzősége miatt egyre súlyosabb a menekültválság

A világ gazdag országai a vezetői képesség és felelősségvállalás teljes hiányát mutatják, miközben alig 10, a világ GDP-jének mindössze 2,5%-át adó ország a világ menekültjeinek 56%-át fogadta be – áll az Amnesty International ma megjelent, a nemzetközi menekültválságot bemutató átfogó jelentésében.

A migránsok próbatétel elé állítják Európát

Az Európáig eljutó migránsok történelmi próbatétel elé állítják az Uniót. Több százezrek keresnek itt védelmet a háborúk és az üldöztetés ellen. Az egész világot próbára tevő feladatra a helyes válasz nem a falak felhúzása vagy elrettentés, a nemzeti egoizmus vagy a tagállami lépések, hanem az egységes menedék- és menekültpolitika. Egyebek között ezeket mondta a Parlament elnöke, Martin Schulz a szeptemberi ülésszak megnyitásakor. A menekültek tagállamok közötti elosztásáról szóló tervet szerdán mutatja be a Parlament előtt a Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, tette hozzá Schulz.

Olajfúrás az Adrián – aktivistacsónak a pesti Deák téren

Látványos demonstrációval és „Tiszta Adriát! Olaj helyett megújulókat!” feliratú transzparensekkel kezdett aláírásgyűjtést a Greenpeace ma délelőtt Budapesten. A szervezet az Adriai-tenger horvát partjainál tervezett olajkitermelés ellen tiltakozik. A petícióhoz augusztus végéig a tisztaadriat.hu oldalon lehet csatlakozni.

Mesés agymosás – Kréta a derű és a nyugalom szigete

A sok-sok agymosás után egy kis igazi agymosás nagyon ráfér az emberre. Ha megteheti; jó, ha meg is teszi. Akár mostanában, „last minute-ilag” Görögországban. Olyan gyönyörű, mintha sosem hallott volna válságról…Pedig, hát, nemcsak hallott, meg is szenvedte, meg is szenvedi Hellász. Mégis, annyi a derű, a barátságos arc, amennyit csak álmodni lehet.

Csővezetékek doktorai az óceán mélyén

Hogyan zajlik majd a jövőben a több kilométerrel a tengerszint alatt futó csővezetékek vizsgálata? Lehet, hogy elég lesz kihívni egy orvost. A GE Healthcare, a GE Oil & Gas, az Oceaneering és a BP mérnökei az óceán mélyén tesztelik az orvosi képalkotó technológiát.

A fehér éjszakák fényében

Finnországban a turistaszezon június elejétől augusztus végéig tart. A fehér éjszakák idején minden nyitva van, fesztiválok, rendezvények várják a vendégeket, olyankor még az árak is mérséklődnek. A svájciak pontosak, az olaszok temperamentumosak, a japánok szorgalmasak –szoktuk mondani. Mindegyik nemzethez kapcsolódó klisében van igazság – ugyanakkor, ha közelebbről megismerjük az ott élőket, belátjuk: felületes képünk volt róluk. A szerző felvételei.