ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tengerpart

Átrendeződött az idényre az utazási piac

A múlt évek olcsó, egzotikus célországai, Egyiptom, Tunézia és Törökország gyakorlatilag eltüntetek a nyaralást tervező magyarok kívánságlistájáról - derül Netrisk.hu utazási piactere, az Utazasnet.hu mintegy 8000 aktív internethasználó körében elvégzett kutatásából. A kedvelt célpontok listáján ezzel egyértelműen tovább erősödött Horvát- és Olaszország pozíciója. A válaszadók 40 százaléka egy hónapon belül foglalja le a nyaralását, nem észesíti előnyben az all-inclusive ellátást,  és 70 százalék a tengerpartot mindenképpen belefoglalja az utazásába.

Kedvcsináló Toszkánához

Budapest a 14-dik város, ahová eljöttek a MaremMare Szövetség vezetői, hogy felkeltsék a figyelmet Olaszország egyik legszebb tája, Toszkána iránt. A vidék Rómától 180 kilométerre van, Firenzétől 140, Pisától150 kilométerbusszal, vonattal vagy kocsival.

Várják a magyarokat Tunéziába – újra nyitott turisztikai hivatal Budapesten

Észak-Afrika idegenforgalmát eléggé hátrányosan érintette a fegyveres összecsapásokat, polgárháborúkat is produkáló politikai átalakulás. A tunéziai demokratikus fordulat azonban gyors konszolidációval jár együtt, ami azt a reményt táplálja az ország vezetőiben, hogy az átmeneti visszaesés után ismét a nyaralók kedvelt úti célja lesz az afrikai tengerpart.