ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: termál

Utolérhetetlenül gazdag a stájer tél kínálata

„Miközben Budapest felé közelítettünk a dombok között, kíváncsi voltam, van-e már hó itt is, mint nálunk“ – kezdte hagyományos, a téli programokat beharangozó sajtótájékoztatóját Erich Neuhold, a Steiermark Tourismus GmbH, a stájer idegenforgalom ernyőszervezetének az ügyvezetője. „Nálunk, Dachsteinban már fél méteres a hó, és megindultak a sífelvonók is“ – újságolta a szakember.

Stájerországban a nyár is gyönyörű – bor, izgalom, szerelem, vendégszeretet

Szerencsések az osztrákok, különösen pedig a magyarok által kitüntetetten kedvelt Stájerország lakói. A tartomány már megint örvendetes vendégszám-növekedéssel zárhatta a legutóbbi telet: tavaly november és az idei február között (az előző évihez mérten) 3,9 százalékkal több magyar érkezett Ausztria sívidékeiről is világhírű „zöld szívébe”, a honfitársaink által ott eltöltött vendégéjszakák száma 5,8 százalékkal – 237 700-ra – emelkedett…

Stájer tél szívvel, lélekkel, hóval, adventtel

Némi önkritikával kezdték szokásos tél eleji sajtótájékoztatójukat Budapesten a stájer idegenforgalmi hivatal vezető munkatársai, amikor a többi között ismertették a múlt téli statisztikát. A számok: hét és fél százalékkal kevesebb magyar érkezett a tartományba és 4,7 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a hozzánk legközelebbi síparadicsomban. „Nem voltunk elég ügyesek a csábításban…” mondta sajtófőnökük, Margot Bachbauer, és ígérte: a mostani telet sokkal jobb számokkal zárják majd, mert minden eddiginél több attrakció teszi még vonzóbbá a térséget…

Karintiai tél: az Alpok napos oldalán

Még pár nap, és ha tovább hűl a levegő, megérkezik a tartós havazás Ausztria legdélibb tartományába, Karintiába is. A hó, a különösen sok napsütés és a lélegzet-elállítóan gyönyörű tájak nem csupán a sípályák szerelmeseinek kínálnak gondtalan kikapcsolódást, hanem a korcsolyázás, a hótalpas túrák, a szánkózás, a sífutás, a jégmászás kedvelőinek is. A vendégeket ölelő karokkal váró karintiai városok családias hangulata békét és megnyugvást ígér a hétköznapi rohanásból kilépők számára.

Ínyencek Mura menti fővárosa

Egykor császári rezidencia volt Grác. A stájer főváros óvárosát 1999-ben felvették az UNESCO kulturális világörökség listájára, 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt. Hat éve pedig  gasztronómiai szempontból kitüntetett 17 stájer régió központjaként kapta meg a címbeli titulust.

Várják a magyarokat Tunéziába – újra nyitott turisztikai hivatal Budapesten

Észak-Afrika idegenforgalmát eléggé hátrányosan érintette a fegyveres összecsapásokat, polgárháborúkat is produkáló politikai átalakulás. A tunéziai demokratikus fordulat azonban gyors konszolidációval jár együtt, ami azt a reményt táplálja az ország vezetőiben, hogy az átmeneti visszaesés után ismét a nyaralók kedvelt úti célja lesz az afrikai tengerpart.


1 2 3   >