ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: terroristák

A demokratikus jogok hosszú távon a társadalom biztonságának legjobb biztosítékai

A németek új fenyegetéssel szembesültek, demokráciájuk pedig vizsgázik – írja a The Washington Post vezércikke, hozzátéve: az erőszakos, tekintélyelvű mozgalmak a történelem során mindig is megpróbálták kihasználni a demokratikus társadalmak szabadságát, nyitottságát és sokszínűségét. Ha van hely a világon, ahol ezt pontosan értik, akkor az a nácik miatt éppen Németország. De ide tartozik az ultrabalos egykori Vörös Hadsereg Frakció is, amely végül azért szenvedett vereséget, mert a polgárok elutasították. Most azonban a berlini merénylet miatt újabb veszély leselkedik, ám az csak akkor győzedelmeskedhet, ha a kudarcra tudja kényszeríteni a demokráciát.

Vona Moszkvának dolgozik? – az orosz titkosszolgálat a bőnyi rendőrgyilkosság mögött?

Egy amerikai nemzetbiztonsági szakértő szerint az orosz titkosszolgálat van a bőnyi rendőrgyilkosság mögött – írja a New York Observer. John Schindler elemzőként dolgozott az NSA-nek, szakterülete a kémelhárítás. Most arra emlékeztet, hogy Putyin nagy pénzeket ad az európai szélsőjobbnak, amely osztja nacionalizmusát és világképét. Magyarország a legfőbb célállamok közé tartozik, mivel itt erős a Jobbik, annak pereme pedig harcias és veszedelmes. A szakember, aki úgy tudja, hogy a bőnyi tűzpárban mellkasi sérüléseket szenvedett a másik rendőr,  rámutat, hogy...

Migráció: Magyarország a legelutasítóbbak között – működik a gyűlöletkampány

Nemzetközi tanulmányt készített az Ipsos a migrációról és a menekültválságról 22 ország* 65 évesnél fiatalabb felnőtt lakosai körében 16 ezer személy online megkérdezésével június 24–július 8. között. Tízből hat válaszadó úgy véli, menekültnek álcázzák magukat a terroristák és tízből négyen szeretnék teljesen lezárni a határaikat.

Szegeden futószalagon marasztalják el a határátlépőket

Der Spiegel a „Nagy kitoloncolási show” címmel számol be arról, hogy Szegeden szakmányban marasztalják el az illegális határátlépőket, éspedig azért, hogy mindenkit elriasszanak a példa követésétől. A gyorsított eljárás hatalmas nemzetközi felháborodást keltett, ideértve hogy a több mint 3 ezer perben 14 éveseket felnőttnek tekintenek, bizonyítás igazából nincs, a védő digitális üzenetekkel köti le magát a tárgyaláson, miközben villámítéletek születnek. A verdiktet futószalagon hirdetik ki: jóformán előre tudható, hogy a vége kitoloncolás és 1–3 évre szóló kitiltás lesz. 

Orbán retorikája megvetést kelt a józan Nyugaton

Die Presse cikke arra figyelmeztet, hogy nem szabad azt csinálni, amit a terroristák akarnak, mert az ő céljuk a félelem, a bizalmatlanság, a gyűlölet keltése, a bezárkózás kikényszerítése. Hogy megosszák a társadalmat. Ők büszkeségtől dagadó mellel hallgatják, amikor a nyugati politikusok kifejtik, hogy a helyzet kicsúszott az ellenőrzés alól. És ennek a sajtó csak alájátszik. Azután a terroristák igyekeznek megakadályozni a szabad mozgást, hogy az országokat határok, falak, kerítések és szögesdrótok válasszák el egymástól...