ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: terrortámadások

Brüsszel a demokrácia veszélyeztetésével vádolja Lengyelországot

Financial Times arra hívja fel a figyelmet a Lengyelországnak küldött brüsszeli figyelmeztetés kapcsán, hogy az unió most először vádolja egyik tagállamát a demokrácia veszélyeztetésével. A varsói kormány három hónapot kapott, hogy visszacsinálja az alkotmánybíróság jogkörét korlátozó intézkedéseket. Ha nem hajlandó rá, akkor következik a magyar példa nyomán bevezetett mechanizmus végső szakasza, ami akár a lengyel szavazati jog felfüggesztésével járhat. Magyarország azonban már jelezte, hogy megvétózná ezt a lépést. 

Az Európai Bizottság elnökének üzenete a brüsszeli támadások  után

Őszinte részvétemet szeretném kifejezni a brüsszeli lakosságnak, a támadásban megsebesülteknek, és mindazok családjainak és hozzátartozóinak, akiket a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson ma reggel  bekövetkezett robbantások érintettek. Egyúttal a támogatásomról és szolidaritásomról biztosítom a belga hatóságokat.

Párizsi terrortámadások: az Európai Unió szolidaritását fejezi ki

A párizsi tragikus támadások után pénteken Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke François Hollande-nak, Franciaország elnökének címzett levélében reagálva fejezte ki együttérzését Franciaországgal. Ahogy írta: „Megdöbbent és mélységesen felháborít, hogy Franciaország a legszörnyűbb terrorizmus célpontjává vált.”