ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: tranzitövezet

Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

A baloldali pártok biztosak a hétfői államfő-választás elvesztésében, de egy dolgot mindenképpen nyertek vele: rég nem látott egységfrontba tömörültek Orbán Viktor ellen – így kezdi az AFP azt az összefoglalót, amelyik Magyarország bal- és jobboldali manőverei címet viseli. S már a címben (Hungary left and right manoeuvre to oust 'omnipotent' Orban) is kiemeli, manővereznek, hogy elűzzék a mindenható Orbánt.

Az elrettentésre spekuláló magyar kormány tudatosan gerjeszti a félelmet a migránsok ellen

A Daily Mail brit bulvárlap azt tartja a tegnapi Orbán-sajtótájékoztató legfőbb elemének, hogy nyilvánvaló kapcsolat van a terrorizmus és a migráció között, a miniszterelnök szerint ez olyan világos, mint a nap, vagy mint a kétszer kettő. Majd hozzátette a V4-ek varsói tanácskozása után, hogy ha valaki tagadja ezt az összefüggést, az árt az európai polgárok biztonságának. Az újság ellentmondásosnak minősíti a megnyilatkozást és megjegyzi: mindössze egy héttel azután hangzott el, hogy Magyarország a hírek szerint keményen lecsapott az illegális határátlépőkre. Ily módon 1400-an rekedtek Röszkénél és Tompánál, ahol a körülmények egyre rosszabbak.

A demokrácia törékenyebb, mint sokan vélik – a politikát mindenütt eluralták az indulatok

A visegrádi országok kevésbé központosított uniót akarnak és határozottan lépnek fel az alapító atyákkal szemben – kezdi cikkét a The Guardian. A britek kilépése azonban megnehezíti számukra, hogy hallassák hangjukat. Pl. mindjárt nem hívták meg őket az EU hat eredeti tagjának berlini tanácskozására, ahol a házigazda német külügyminiszter a mind szorosabb együttműködés mellett tette le a garast, éspedig az euró-övezet keretében. A magyarok, lengyelek, csehek nem vették át a közös fizetőeszközt, így számukra lidércnyomás a kétsebességes Európa, mert ez esetben nemigen tudnák érvényesíteni az érdekeiket.