ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: ultrahang

A várólista kikerülésére inkább zsebébe nyúl a beteg

Éppen negyed századdal ezelőtt hozta létre a Diagnoscan Magyarországon az első képalkotó diagnosztikai központját. Ez is közrejátszott abban, hogy felmérést készítsen a Szinapszis Kft.-vel közösen arról, milyen mértékben támaszkodnak a budapestiek a magán egészségügyi szolgáltatókra.  Ez az arány a tavalyi 45 után, az idén 60 százalékra emelkedett. A szolgáltatások négyötöde szakorvosi tanácsadás volt, 53 százalékban pedig modern diagnosztikai (CT, MR és UH) eljárásokat kértek

Hajszálpontos radarok védik a gyalogosokat – bemutató a Műegyetemen

Jövőre megváltozik az Euro NCAP minősítési rendszere: az autóknak legalább egy vezetéstámogató rendszerrel kell rendelkezniük a legjobb, ötcsillagos minősítés megszerzéséhez, 2016-tól pedig kötelezővé válik a széles körű gyalogosvédelem. Jövőre kezdődik az új, sztereó videószenzor gyártása, amely akár 50 méteres távot is érzékelhet, így első ízben egy is elegendő lehet belőlük a gyalogosok biztonságát növelő vészfékfunkció számára.

Vonatsiklás után: a MÁV nyomban megkezdte a kocsik átvizsgálását A MÁV Zrt. vezetősége az április 19-én este Tatabánya és Tata között bekövetkezett vonatsiklás kapcsán azonnal elrendelte a Német Vasúttól vásárolt háromszáz személykocsi újbóli és teljes műszaki átvizsgálását. A személyi sérüléssel nem járt balesetet valószínűleg kerékrepedés okozta, a hiba okának felderítése független szakértő bevonásával történik.