ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: uniós támogatás

Embertelen állapotok a magyar–szerb menekültövezetben

Európa új nyomortelepként ír a német Der Spiegel a magyar–szerb határon kialakult, hevenyészett sátortáborról. Amikor a tudósító ott járt, éppen 300-an vártak a bebocsáttatásra az esőben, rettenetes körülmények között, a röszkei átkelőtől pár száz méterre. Ám minden nap újak jönnek, mert a balkáni menekülő-útvonal egyáltalán nem zárult be. Az utóbbi hónapokban emelkedik azoknak a száma, akik illegálisan átverekedték magukat Törökországból Közép-Európáig. A magyar kormány tavaly azt ígérte, hogy minden további nélkül be lehet jutni a tranzitövezetekbe, ám a hatóságok... 

Az vagy, amit eszel! – a Greenpeace javaslata a világ élelmezési válságára

Többnyire a „minőségi éhezés” áldozatai a túlsúlyos emberek, azaz szervezetük nem jut elegendő vitaminhoz és ásványi anyagokhoz. Másrészt – a kórosan kövérekkel szemben – sok százmilliónak ténylegesen nincs jóformán semmilyen tápláléka, pedig a Föld akár 10-15 milliárd ember ellátására is képes lenne – állítja a Greenpeace. A közelgő élelmezési világnap (október 16.) okán szerveztek mára eszmecserét a nemzetközi „zöldszervezet” hazai aktivistái az ökológiai gazdálkodásról. A tájékoztatáson elhangzott: a Greenpeace megoldást kínál a világ élelmezési válságára; 50–60 év alatt gyökeresen átalakult a világ, ma már a lakosság több mint fele városokban él.

Európai Unió: szabad az út 6700 milliárd forint támogatás lehívása előtt

Összesen 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása előtt nyílt meg az út azzal, hogy az Európai Bizottság a benyújtott 10 közül már 6 operatív programhoz megadta jóváhagyását a 2014–20 közötti programozási időszakra vonatkozóan – mondta Vitályos Eszter, a miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. 

Vác turisztikai fejlesztése EU-segítséggel

Az Európai Unió támogatásával turisztikai tényezővé vált a 900 esztendős város – jelentette be a 2011 áprilisában létrehozott Vác és Környéke TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) Nonprofit Kft., azaz ismert nevén a helyi Tourinform-iroda. Idegenforgalmi fejlesztéséhez kiváló adottságokkal rendelkezik: a romantikus Duna-part természeti szépségei, natúrpark, környezeti kultúra, egyházi hagyományok.

Fennmarad az elbocsátottakat segítő támogatás – segítség fiatal munkanélkülieknek

A munka nélkül maradtakat segítő uniós támogatás 2014 után is megmarad, és azt a munkavállalók további csoportjaira, így az önfoglalkoztatókra és az ideiglenes szerződéssel foglalkoztatottakra is kiterjesztik: a Tanács és a Parlament között megszületett az erről szóló megállapodást ma szavazták meg a képviselők.