ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: utastájékoztatás

Egységes forgalomirányítás a hazai vonalhálózaton

Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre.

Közösségi kerékpárok a bécsi utastájékoztatási rendszerben

Most már a következő megállóban kölcsönözhető biciklik számát is megtudhatják a bécsi buszok és villamosok utasai az utastájékoztató rendszer segítségével. Az új szolgáltatáshoz kifejlesztett szoftver a bécsi közbringa-rendszer, a Citybike szerveréhez csatlakozik.

Menetrend okostelefonon – folyamatos utastájékoztatás

Újabb helyszíneken találkozhatnak az utasok a GYSEV Zrt. állomási utastájékoztató rendszerével. A nagyképernyős, valós idejű adatokat megjelenítő információs monitorokat Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós várótermeiben is felszerelik a vasúttársaság szakemberei. A GYSEV saját fejlesztésében készült állomási tájékoztatók összesen kétmillió forintba kerültek.

EU-támogatásból korszerűsítik a pécsi utastájékoztatást

Európai uniós pénzből növeli az utastájékoztatás hatékonyságát a Tüke Busz Zrt. A pécsi helyi buszközlekedést üzemeltető társaság összesen 520 millió forintot fordíthat a következő hónapokban erre a célra. Az utastájékoztatót a közösségi közlekedésben alkalmazott megoldások rangos szolgáltatója, a T-Systems Magyarország Zrt. készíti.

Saját fejlesztésű, fedélzeti utastájékoztató rendszert telepítenek a GYSEV vonataira. Az internet és GPS-alapú információs monitorok másodpercre pontos adatokat közölnek a vasúttársaság utasaival. A tesztüzem sikeresen lezajlott; már élesben működik az utastájékoztató a GYSEV járatain.

Digitális utastájékoztatás: próbaüzem Győrött

Ma megkezdődött a győri buszmegállókba kihelyezett digitális információs oszlopok és az informatikai háttérrel, hangosítókkal, kijelzőkkel felszerelt helyi járatú autóbuszok próbája. A jegykiadó automaták is működésre készek, de a szakmai vizsgáztatás még nem fejeződött be, ezért néhány napig még várni kell a bekapcsolásukra. 


1 2   >