ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: választások

Trump továbbra is hazudik, tévedhetetlennek hiszi magát

A The Washington Post olyan jelzőkkel festi le az Egyesült Államok leendő elnökét, amit talán a „kőbunkó ősbarom” fogalommal lehet a legjobban összefoglalni. A kommentár szerint megválasztása óta Trump egy cseppet sem csitult, továbbra is hazudik, pl. az ügyben, hogy az oroszok beleavatkoztak az amerikai demokráciába. A feje tetejére állítja a dolgokat, az ő szemében nem Oroszország, hanem a tengerentúli titkosszolgálatok terjesztenek hamis híreket. És nem lehet azt remélni, hogy majd a munkatársai mérséklik. A politikus már 70 éves, azt hiszi, hogy tévedhetetlen, egyfajta világi pápa, és győzelme csak még inkább meggyőzte az igazáról.

A populisták a leállás varázslói: a szocialista idők politikusait idézik

Orbán Viktor fényképe illusztrálja a Die Zeit vendégkommentárját, amelyben a cseh Respekt című folyóirat főszerkesztője a leállás varázslóiként ír a populistákról, akik jelenleg igen keresettek Közép-Európában, mivel azt ígérik, hogy megállítják a világ folyását. Mint rámutat, sokkal nagyobb a különség a térség és a Nyugat között, mint ahogyan azt bevalljuk. Ezek az eltérések főként válságok idején mutatkoznak meg, lásd a menekülthullámot. Keleten az emberek a rendszerváltás után sokáig azt hitték, hogy megúszhatják a kockázatvállalást.

Perényi bécsi nagykövet a magyar gazdaság szárnyalását bizonygatja

Soros György máris reagált az amerikai elnök felhívására és bejelentette, hogy 500 millió dollárt fordít a menekültválság megoldására – jelentette a The Wall Street Journal. A tőzsdeguru jelezte: a hatalmas összeget kezdő vállalkozásokba, már működő cégekbe, szociális kezdeményezésekbe, a migránsok által alapított üzletekbe fekteti be. A figyelme elsősorban továbbra is Európára összpontosul, de másutt is kész közreműködni, mert úgy ítéli meg, hogy a kiutat elsősorban a kormányoknak kell megtalálniuk, ám igaza van Obamának: a jelenlegi helyzetben a magántőkének is segítenie kell.

Orbánék menekültpolitikája és történelemfelfogása egyaránt hamis

A The New York Times végig veszi, miért imádja az orosz elnököt Trump és egy sor európai populista vezető. Putyin mindenekelőtt az erőt sugározza, elfoglalta a Krímet, lezongorázott egy oroszbarát felkelést Kelet-Ukrajnában, megzabolázta a hazai sajtót és kivívta, hogy Oroszország újból a világpolitika nélkülözhetetlen szereplője lett. Ám útját bőven szegélyezik kudarcok is: jó pár oligarchát kipaterolt ugyan, de új osztályt termelt ki a hatalomhoz közeli üzleti mogulokból, akik ugyanúgy a hatalomhoz fűződő kapcsolatokból élnek, csak nem mernek szembeszállni a Kremllel.

Nem mi költöztünk a vigalmi negyedbe, az költözött mibelénk!

Budapest belvárosa egyre élhetetlenebb azok számára, akiknek szerencsétlenségére ott a lakásuk, ahová egyre mohóbb vendéglátósok és más szolgáltatók telepedtek be a korrupt önkormányzatok asszisztálásával, maguk után vonva duhaj éjszakai életet élő „vendégek” zajongó siserahadát. Akiktől ablakot nyitni, éjszaka aludni nem lehet, mert nincs, aki rendet tartson, a törvénynek érvényt szerezzen…

Enyhe és bizonytalan gazdasági növekedés várható

A Policy Agenda negyedik éve számított Gazdasági Fejlődés Indexe (GFI ) 2014. II. negyedévére erőteljes növekedést mutat (az előző negyedéves értékhez képest ötödével növekedett), amely az első negyedéves stagnálás után egyértelműben a gazdasági növekedés indulását jelzi. Ez azonban a részindexek tanúsága szerint még nem biztos, hogy a régóta várt, és megalapozott bővülés.


1 2   >