15. AV Trend & Hifi Show

Címke: válság

Fordulat az építőiparban?

Rendületlenül emelkedik a megszűnő cégek száma az építőiparban. Noha 2014 második negyedéve nem döntötte meg, csak megközelítette 2013 második negyedévi rekordot, az első félév már 3162 megszűnést hozott. Ez a tavalyi első félévhez képest 12 százalékos, 2012 első feléhez képest pedig 35 százalékos növekedés. Az adatokat közzétevő Opten szerint azonban hamarosan fordulat következhet.

Cégtörlési rekord 2014 második negyedévében is

Minden eddiginél számosabb, összesen több mint tízezer cég szűnt meg az idén a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés hatásai még nem érezhetők a cégstatisztikán.

Tojást kilóra (is) – az olcsó mindig drága

A tojás kilónkénti árának jól látható feltüntetésével szeretné kiszorítani, de legalább is látványosan csökkenteni a Baromfi Termék Tanács, illetve a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ország boltjait, piacait elárasztó külföldi tojást. Az új típusú árcéduláról ugyanis egyértelműen leolvasható: az olcsónak tetsző, S-jelölésű (tehát kis méretű) tojások drágábbak, mint a náluk nagyobbak.

Budapest irritálja a kijevi vezetést – Orbán rosszkor, rossz helyen hangoztatta véleményét

Ennek bizonyítéka, hogy a jobboldali, nacionalista Orbán Viktor kijelentése miatt bekérették az ukrán külügyminisztériumba a magyar nagykövetet. Mint ismeretes, a kormányfő magyar útlevelet és autonómiát sürgetett az ukrajnai magyarok számára. A beszédet az érintett országban először nem vették észre, ám utóbb a „kollektív nemzetiségi jogok” sürgetése a kijevi politikusok fülében nemigen tért el attól, amit az orosz szakadárok alibiképpen, az elszakadás előkészítéseként szoktak követelni – tudósít a Der Standard.

Ismét fellendülőben a világgazdaság – fenntarthatósága vitatható

Növekvő üzleti bizalomról és derűlátó gazdasági kilátásokról számoltak be a világ vezető pénzügyi szakemberei az idei harmadik negyedévben. A közép- és kelet-európai térségben azonban továbbra is megoszlanak a vélemények a növekedés fenntarthatóságáról - mutatott rá közös tanulmányában az ACCA és az IMA.

Tisztul a gazdaság, csökken a cégek száma

A harmadik negyedévben 8511 cég szűnt meg Magyarországon, csaknem harmadával több, mint esztendővel azelőtt. „A hazai vállalatok száma elérte évtizedes tetőpontját, a törölt cégek száma meghaladta az újakét, ami a szigorodó jogszabályok és az elnyúló gazdasági stagnálás együttes hatásának köszönhető” – véli Tóth Tamás, az adatot közlő Opten céginformációs szolgáltató igazgatója.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >