Címke: válság

Továbbra is szorult helyzetben az Orbán-kormány – széteshet a 28-ak délkeleti szárnya

Oroszország, Görögország, Putyin és Orbán összefonódó szálai adtak témát a ma reggeli külföldi lapoknak. Az EU stratégiai ajándékot adott Putyinnak, méghozzá tálcán, amikor makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy a görög kormány szegje meg választási ígéreteit, még akkor is, ha a megkövetelt intézkedések nem sok gazdasági hasznot hoztak – írja a The Daily Telegraph. Ily módon Brüsszel a revansista Kreml karjaiba kergette Athént. A görög vétó fel fogja bátorítani Orbán Viktort, hogy ezúttal komolyan álljon a lázadás mellé. 

Foglalkoztatás, szociális helyzet: növelendő a válsággal szembeni ellenállóképesség

A minőségi munkahelyeket és hatékony szociális védelmet nyújtó és humántőke-beruházást végző országok ellenállóbbnak bizonyultak a gazdasági válsággal szemben. Ez az egyik fő tanulsága az európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló 2014-i jelentésnek, amely a válság utóhatásait vizsgálta.

Orbán „jóvoltából”: Magyarország az Európai Unió neveletlen gyereke

A Presse a tegnapi tüntetésről tudósít. Magyarországért a hidegháborút idéző módon harcol a Nyugat és Oroszország – ezt a Globe and Mail írja. A budapesti tudósítás rámutat, hogy Orbán Viktor az elmúlt egy évben Magyarországot az Európai Unió neveletlen gyerekévé tette, először is, amiért Oroszországgal rokonszenvez az ukrán válságban. A brit konzervatívok egyik legtekintélyesebb személyiségének majdnem gyökeret vert a lába, amikor a nyáron elolvasta Orbán Viktor tusványosi beszédét. Chris Patten erről maga számol be a „Szembeszállni az illiberalizmussal” című cikkében a Project Syndicate nevű lapban. Magyarország két arca címmel a Frankfurte Allgemeine Zeitung arról tudósít, hogy a magyar kormány híre rossz, a gazdaságnak viszont egész jól megy.

Ismét keresik az év szavát

Közeledvén az év végéhez, a Tinta Könyvkiadóban hatodszor az idén keresik az év szavait. Kiss Gábor kiadóvezető elmondta: a múlt évekhez hasonlóan, mindenki három olyan szót javasolhat a kiadó honlapján, amelyet igen jellemzőnek tart a 2014. évre. A szavazatok összesítése után alakul ki az 50 szóból álló végső lista.

Fordulat az építőiparban?

Rendületlenül emelkedik a megszűnő cégek száma az építőiparban. Noha 2014 második negyedéve nem döntötte meg, csak megközelítette 2013 második negyedévi rekordot, az első félév már 3162 megszűnést hozott. Ez a tavalyi első félévhez képest 12 százalékos, 2012 első feléhez képest pedig 35 százalékos növekedés. Az adatokat közzétevő Opten szerint azonban hamarosan fordulat következhet.

Cégtörlési rekord 2014 második negyedévében is

Minden eddiginél számosabb, összesen több mint tízezer cég szűnt meg az idén a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés hatásai még nem érezhetők a cégstatisztikán.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >