Címke: válság

Föllendülőben az ingatlanpiac

A Duna House közreadta havi tranzakciószám-becslését, amely szerint márciusban, országosan 12 434 ingatlanadás-vételt történt. Ezzel újabb forgalmi rekord dőlt meg az ingatlanpiacon. A DH becslése alapján az idén eddig 33 316 ingatlan cserélt gazdát, amely a tavalyi első negyedévnél 4%-kal, a 2014-i hasonló időszaknál 60%-kal nagyobb forgalom.

Egyre kisebb lakásra telik a pénzünkből

Az adóhivatal legfrissebb adatai és az Otthontérkép elemzése alapján 2015-ben kevesebbet ért a fizetésünk az ingatlanpiacon, mint 2014-ben. Bár a múlt évben a statisztika szerint három százalékkal növekedett az átlag nettó jövedelem, az ingatlanárak esetén azonban sokkal nagyobb arányú, csaknem ötszörös mértékű volt az emelkedés (13,8%).

A csok és az uniós pénzek menthetik meg a magyar építőipart

A magyar építőipar növekedését a kormányzati és európai uniós támogatások tették lehetővé 2015-ben, áll az Atradius építőipari piacelemzésében. A hitelbiztosító tanulmánya szerint a fejlett országokban vége az építőipari recessziónak, bár Magyarországon tavaly az ágazat a főleg EU-s pénzekből finanszírozott beruházások nyomán tudott 3%-kal növekedni.

A tanártüntetés veszéllyé vált a kormány számára

Die Presse úgy látja, hogy a pedagógusok tiltakozása a semmiből lett, ám hirtelen veszéllyé vált a kormány számára, mert a tanárok csatornába terelik a polgárok felgyülemlett dühét. Pedig az esős múlt szombat nem igazán volt alkalmas a tüntetésre, és első pillantásra az ok sem tűnt különösebben fontosnak. A Kossuth tér mégis megtelt, a szervezők 30 ezer emberről beszélnek. Másfél év óta először ez volt a legjelentősebb tömegmegmozdulás az Orbán-kabinet ellen, miközben a Fidesz népszerűsége jóval 50% fölött mozog. A felkelés kiindulópontja a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt levele volt, amely úgy értékeli, hogy az oktatásban semmi sem úgy működik, ahogyan kellene, és ha mégis, akkor csakis a pedagógusok áldozatkészségének köszönhetően.

Válság és valóság – az orosz gazdaság prognózisa 2016-ra

Mi vár az orosz gazdaságra 2016-ban, milyen pénzügyi kockázatokkal találkozik az ország? Ezeket a kérdéseket alighanem mindenki megfogalmazza. Egységes válasz egyelőre nincs. A kormány nyugtatgatja a lakosságot, növekedést ígér. Így a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (Минэкономразвития) szerint a GDP 0,7%-kal nő. A szakértők azonban nem sietnek hinni Alekszej Uljukajev intézményének a prognózisaiban.

Tovább csökkenhet a bizalom az Európai Unióban a menekültválság hatására

A Political Capital frissen publikált tanulmányában a politikai bizalom természetét és változását vizsgálja. A kutatás azt mutatja, hogy a politikai intézményekbe vetett bizalom jelentősen visszaesett az elmúlt egy évtizedben Európa-szerte. Ennek ugyanakkor nem a válság az egyetlen oka, hiszen a folyamat már jóval a válságot megelőzően megkezdődött.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >