Címke: válság

Külföldön is terjeszkedne a Duna House cégcsoport

Kiváló eredményekről számolt be éves pénzügyi jelentésében a Duna House csoport. Az értékesítésből származó nettó árbevétel 40 százalékkal 2,3 milliárdra, az adózott eredmény közel 50 százalékkal, 735 millió forintra nőtt 2014-ben. Mindez alap lehet a nemzetközi terjeszkedést segítő forrásbevonáshoz. A cégcsoportnak Prágában már van irodája, és hosszú távon az ingatlanközvetítés és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások piacán kíván nemzetközi szereplővé válni.

Európa másik betege: kivonul-e az euróövezetből Finnország?

Szakmailag abszurdnak tartja Finnország egyik vezető közgazdásza azokat a komolynak hangzó tanácsokat, amelyek szerint hazájában vezessék be ismét a finn márkát, mert azt azonnal le lehetne értékelni, ezáltal megszűnnének az ország gazdasági gondjai. Noha Finnország tényszerűen azon egy-két európai ország egyike, amely továbbra is a recessziótól szenved, Pasi Kuopamäki (a képen), a Danske Bank Helsinkiben dolgozó közgazdásza az alapblog.hu-nak adott interjújában tételesen bizonyítja, hogy a finn bajoknak merőben más okai vannak, mint az, hogy az euró az ország hivatalos fizetőeszköze.

Továbbra is szorult helyzetben az Orbán-kormány – széteshet a 28-ak délkeleti szárnya

Oroszország, Görögország, Putyin és Orbán összefonódó szálai adtak témát a ma reggeli külföldi lapoknak. Az EU stratégiai ajándékot adott Putyinnak, méghozzá tálcán, amikor makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy a görög kormány szegje meg választási ígéreteit, még akkor is, ha a megkövetelt intézkedések nem sok gazdasági hasznot hoztak – írja a The Daily Telegraph. Ily módon Brüsszel a revansista Kreml karjaiba kergette Athént. A görög vétó fel fogja bátorítani Orbán Viktort, hogy ezúttal komolyan álljon a lázadás mellé. 

Foglalkoztatás, szociális helyzet: növelendő a válsággal szembeni ellenállóképesség

A minőségi munkahelyeket és hatékony szociális védelmet nyújtó és humántőke-beruházást végző országok ellenállóbbnak bizonyultak a gazdasági válsággal szemben. Ez az egyik fő tanulsága az európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló 2014-i jelentésnek, amely a válság utóhatásait vizsgálta.

Orbán „jóvoltából”: Magyarország az Európai Unió neveletlen gyereke

A Presse a tegnapi tüntetésről tudósít. Magyarországért a hidegháborút idéző módon harcol a Nyugat és Oroszország – ezt a Globe and Mail írja. A budapesti tudósítás rámutat, hogy Orbán Viktor az elmúlt egy évben Magyarországot az Európai Unió neveletlen gyerekévé tette, először is, amiért Oroszországgal rokonszenvez az ukrán válságban. A brit konzervatívok egyik legtekintélyesebb személyiségének majdnem gyökeret vert a lába, amikor a nyáron elolvasta Orbán Viktor tusványosi beszédét. Chris Patten erről maga számol be a „Szembeszállni az illiberalizmussal” című cikkében a Project Syndicate nevű lapban. Magyarország két arca címmel a Frankfurte Allgemeine Zeitung arról tudósít, hogy a magyar kormány híre rossz, a gazdaságnak viszont egész jól megy.

Ismét keresik az év szavát

Közeledvén az év végéhez, a Tinta Könyvkiadóban hatodszor az idén keresik az év szavait. Kiss Gábor kiadóvezető elmondta: a múlt évekhez hasonlóan, mindenki három olyan szót javasolhat a kiadó honlapján, amelyet igen jellemzőnek tart a 2014. évre. A szavazatok összesítése után alakul ki az 50 szóból álló végső lista.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >