Címke: válság

Orbán ismét a Bizottságot okolja az Európát sújtó válságért

Orbán Viktor ismét a Bizottságot okolja az Európát sújtó válságért és sürgeti a tagállamokat, hogy vegyenek vissza Brüsszel jogköréből – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német konzervatív lapnak írott vezércikkben a kormányfő követeli, hogy vessenek véget az európai terv idealizálásának. Mert pl. szerinte a britek kiválása a Bizottság kudarcát tanúsítja. A politikus azt hangoztatja, hogy az EU már nem térhet ki a kritikus kérdések elől, ha valaki ezzel nem ért egyet, annak azt ajánlja, hogy keresse fel a katonatemetőket. 

Új korszak kezdődött a Praktiker életében

Jó úton jár a Praktiker ahhoz, hogy idővel „nemzeti” barkácsáruház-lánccá alakuljon át. A cég ugyanis nemrég a magyar (bár elnevezésében kevésbé magyar) Wallis Asset Management Zrt. többségi tulajdonába került. Miközben az évtized elején sorra mentek csődbe és vonultak ki a piacról a hajdani ezermesterboltokra hajazó áruházak, a Praktikernek sikerült talpon maradnia.

Vége a nyolc szűk esztendőnek az eurozónában

A vártnál jobban teljesített, az év első három hónapjában a megelőző negyedévhez képest 0,6 százalékkal (éves összevetésben 1,6 százalékkal) bővült az eurozóna gazdasága és több tényező is arra mutat, hogy a fellendülés folytatódhat. A növekedés motorja a bővülő fogyasztás, a javuló munkaerőpiaci helyzet, valamint az alacsony energiaárak. 

Föllendülőben az ingatlanpiac

A Duna House közreadta havi tranzakciószám-becslését, amely szerint márciusban, országosan 12 434 ingatlanadás-vételt történt. Ezzel újabb forgalmi rekord dőlt meg az ingatlanpiacon. A DH becslése alapján az idén eddig 33 316 ingatlan cserélt gazdát, amely a tavalyi első negyedévnél 4%-kal, a 2014-i hasonló időszaknál 60%-kal nagyobb forgalom.

Egyre kisebb lakásra telik a pénzünkből

Az adóhivatal legfrissebb adatai és az Otthontérkép elemzése alapján 2015-ben kevesebbet ért a fizetésünk az ingatlanpiacon, mint 2014-ben. Bár a múlt évben a statisztika szerint három százalékkal növekedett az átlag nettó jövedelem, az ingatlanárak esetén azonban sokkal nagyobb arányú, csaknem ötszörös mértékű volt az emelkedés (13,8%).

A csok és az uniós pénzek menthetik meg a magyar építőipart

A magyar építőipar növekedését a kormányzati és európai uniós támogatások tették lehetővé 2015-ben, áll az Atradius építőipari piacelemzésében. A hitelbiztosító tanulmánya szerint a fejlett országokban vége az építőipari recessziónak, bár Magyarországon tavaly az ágazat a főleg EU-s pénzekből finanszírozott beruházások nyomán tudott 3%-kal növekedni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >