Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: válság

Cégtörlési rekord 2014 második negyedévében is

Minden eddiginél számosabb, összesen több mint tízezer cég szűnt meg az idén a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés hatásai még nem érezhetők a cégstatisztikán.

Tojást kilóra (is) – az olcsó mindig drága

A tojás kilónkénti árának jól látható feltüntetésével szeretné kiszorítani, de legalább is látványosan csökkenteni a Baromfi Termék Tanács, illetve a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ország boltjait, piacait elárasztó külföldi tojást. Az új típusú árcéduláról ugyanis egyértelműen leolvasható: az olcsónak tetsző, S-jelölésű (tehát kis méretű) tojások drágábbak, mint a náluk nagyobbak.

Budapest irritálja a kijevi vezetést – Orbán rosszkor, rossz helyen hangoztatta véleményét

Ennek bizonyítéka, hogy a jobboldali, nacionalista Orbán Viktor kijelentése miatt bekérették az ukrán külügyminisztériumba a magyar nagykövetet. Mint ismeretes, a kormányfő magyar útlevelet és autonómiát sürgetett az ukrajnai magyarok számára. A beszédet az érintett országban először nem vették észre, ám utóbb a „kollektív nemzetiségi jogok” sürgetése a kijevi politikusok fülében nemigen tért el attól, amit az orosz szakadárok alibiképpen, az elszakadás előkészítéseként szoktak követelni – tudósít a Der Standard.

Ismét fellendülőben a világgazdaság – fenntarthatósága vitatható

Növekvő üzleti bizalomról és derűlátó gazdasági kilátásokról számoltak be a világ vezető pénzügyi szakemberei az idei harmadik negyedévben. A közép- és kelet-európai térségben azonban továbbra is megoszlanak a vélemények a növekedés fenntarthatóságáról - mutatott rá közös tanulmányában az ACCA és az IMA.

Tisztul a gazdaság, csökken a cégek száma

A harmadik negyedévben 8511 cég szűnt meg Magyarországon, csaknem harmadával több, mint esztendővel azelőtt. „A hazai vállalatok száma elérte évtizedes tetőpontját, a törölt cégek száma meghaladta az újakét, ami a szigorodó jogszabályok és az elnyúló gazdasági stagnálás együttes hatásának köszönhető” – véli Tóth Tamás, az adatot közlő Opten céginformációs szolgáltató igazgatója.

Kiskereskedelem: szűk esztendők

A kiskereskedelem hatévnyi mélyrepülést követő fellendülése várhatóan a növekvő reáljövedelmek ellenére idén sem kezdődik meg, az ágazat éppen csak néhány tizedszázalékos bővülésre lesz képes – írja szerzőnk, Udvardi Attila a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >