ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: várszegi asztrik

Győr és Pannonhalma különösen értékes programokkal várja vendégeit – megnyílt az Utazás 2017 kiállítás

Kettős jubileum jegyében nyílt meg ma nem sokkal dél előtt a Budapesti Vásárközpontban az idei Utazás-kiállítás Ötvenéves a Hungexpo, amelyet sokáig Budapesti Nemzetközi Vásárként ismert a nagyközönség, és negyven az Utazás, az ország legnagyobb, a térség egyik kiemelkedően rangos turisztikai seregszemléje. A vasárnap estig látogatható rendezvénnyel egyidejűleg tartják a beszédes nevű Bringaexpót is.

Trump továbbra is hazudik, tévedhetetlennek hiszi magát

A The Washington Post olyan jelzőkkel festi le az Egyesült Államok leendő elnökét, amit talán a „kőbunkó ősbarom” fogalommal lehet a legjobban összefoglalni. A kommentár szerint megválasztása óta Trump egy cseppet sem csitult, továbbra is hazudik, pl. az ügyben, hogy az oroszok beleavatkoztak az amerikai demokráciába. A feje tetejére állítja a dolgokat, az ő szemében nem Oroszország, hanem a tengerentúli titkosszolgálatok terjesztenek hamis híreket. És nem lehet azt remélni, hogy majd a munkatársai mérséklik. A politikus már 70 éves, azt hiszi, hogy tévedhetetlen, egyfajta világi pápa, és győzelme csak még inkább meggyőzte az igazáról.

Szent Márton-év – kiállítások Pannonhalmán és Szombathelyen

Ezerhétszáz esztendővel ezelőtt, 316-ban született Magyarországon a római katonából lett – később szentté avatott – Márton, a tours-i püspök. Szellemisége ma is aktuális: emberszeretetéről, jóindulatáról, segítőkészségéről a 21. században is példát vehetünk. Amikor egyszer nélkülöző koldussal találkozott, akit kifosztottak és megvertek, a saját köpenyét kardjával kettévágta, és egyik felét a koldus vállára borította.

Ámos Imre és a 20. század – kortárs összművészeti kiállítás

Kötetben adták ki azokat a műveket, amelyek az Ámos Imrére emlékező kortárs összművészeti kiállításon szerepeltek, s amelyet még október 31-ig lehet látni Budapesten, a Rumbach utcai zsinagógában. A kiállítás fővédnöke: Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi, védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát. (A szerző felvételeivel.)

Nagyszabású összművészeti kiállítást szervez a Magyarországi Evangélikus Egyház Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítványa a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve Ámos Imre és a 20. század címmel december 7. és 2013. január 15. között Szentendrén, a Régi Művésztelepi Galériában (Bogdányi u 51.). 

Falusi turizmus: paraszt-wellness, betyárvilág – művészek a vidékért

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) közösen a Holalszunk Kft.-vel, a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt, támogatott kezdeményezéseként – a Nemzeti Vidékstratégiához illeszkedve – létrehozta új vidéki-falusi turisztikai portálját. A FATOSZ célja, hogy mindig új és újabb korosztályokat, társadalmi csoportokat szólítson meg, és kínáljon nekik valódi, jó minőségű pihenési lehetőséget.