ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: valóság

Országjelentés: hízelgő értékelés – kérdőjelekkel

Az eddigieknél lényegesen kedvezőbb az Európai Bizottság értékelése a magyar gazdasági helyzetről, ám a napokban közzétett országjelentés számos problémát is fölvet. Ma ezekről az ellentmondásokról hallgathattak meg műhelybeszélgetést az érdeklődők az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének rendezésében.

Válság és valóság – az orosz gazdaság prognózisa 2016-ra

Mi vár az orosz gazdaságra 2016-ban, milyen pénzügyi kockázatokkal találkozik az ország? Ezeket a kérdéseket alighanem mindenki megfogalmazza. Egységes válasz egyelőre nincs. A kormány nyugtatgatja a lakosságot, növekedést ígér. Így a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (Минэкономразвития) szerint a GDP 0,7%-kal nő. A szakértők azonban nem sietnek hinni Alekszej Uljukajev intézményének a prognózisaiban.

Milyenek a magyarok? – jobban tudunk sírni, mint örülni

Nem tudunk öltözködni, a metrón mindenki mogorva arccal mered maga elé, zsíros, egészségtelen ételeket eszünk, de büszkék lehetünk női honfitársaink küllemére. Minderről Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró Így látják a magyarokat a világban című könyvében olvashatunk.

Orbán = háború

Ami most van, az Orbán szerint jó. Ő azt szánja Magyarországnak, ami most folyik. Ez nem próbálkozás, kezdeti nehézség, hanem maga a rendszer. Szégyellnivaló miniszterelnöke van Magyarországnak. Mesterházy Attila blogja a héten.

Hekkerdzsihád a láthatáron – egy majdnem kulcsregényről

Le kell számolnunk azzal a tévképzettel, hogy jó regényt csak a humán területeken jártas, képzett és az írásművészetben gyakorlott irodalmár ír. Gondoljunk csak Isaac Asimov biokémikusra, akinek Alapítvány-könyvei nem csupán a tudományos-fantasztikus világra hatottak, de a szociológusok, pszichológusok, politológusok képzeletét is felgyújtották. Mellesleg írt fantasy-t, krimit és tudományos ismeretterjesztő könyveket is.

Az egészséges ember szépet álmodik Sokáig tudománytalan hókusz-pókusznak tartották az álmok elemzését. A kutatási módszerek fejlődésével mára lehetőség nyílt az álmok és az egészségi állapot közötti összefüggések tudományos bizonyítására, az álmodás eddig megfejtetlen rejtelmeinek a vizsgálatára.

1 2   >