ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: vallások

Kaczynski számára a bosszú határozza meg a mindennapokat

Az egész Nyugaton nyomulnak az etnikai kisebbségekkel szemben gyűlöletet tápláló tekintélyelvűek – írja Paul Krugman a The New York Timesban. – Magyar- és Lengyelországot már ők kormányozzák, de hamarosan átveszik a hatalmat Amerikában is. A lapban megjelenő blogjában a világhírű közgazdász azt fejtegeti, hogy ezen erők jellemzésére nem megfelelő a populizmus fogalma, mert nem biztos, hogy az a tömegek rasszizmusán kívül magában foglalja az összeesküvés-elméletek iránti hajlamot, a közönyt a jogállammal szemben és az előszeretetet a bírálók megbüntetése iránt. Mindenesetre ez a szövetség némi előnyt kínál a munkásoknak, a Fidesz pl. könnyítette a jelzálogterheket és lenyomta a rezsiköltséget.

Bécs: hat vallás egy helyen

Megáldották az osztrák fővárosban a „Vallások kampuszát”, ahol néhány éven belül római katolikus, evangélikus, román ortodox, zsidó, iszlám és buddhista templom áll majd. A békés együttélést jelképező térséget Bécs új városrészében, a Seestadtban alakítják ki.

címkék:  BécsSeestadtkampuszvallások
Ahogy tetszik: különféle vallások tanait keverik az amerikaiak Egy nemrég közzétett kutatás szerint az amerikaiak gond nélkül keverik és igazítják egymáshoz különféle vallások nézeteit. Egyaránt hisznek a nyugati és keleti, de még a törzsi vallások elemeiben is. Mindeközben nem igazán zavarja őket, hogy az adott tanítás ellentmond-e vagy sem vallási felekezetük tanításainak.