ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: vers

Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján

Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…

Szőrös kiállítás Bécsben

Első alkalommal látható a 20. század egyik legmeghatározóbb művészegyénisége, Meret Oppenheim (a képen) életműve Ausztriában. A Bank Austria Kunstforum legújabb kiállítása a szőrmebundába öltöztetett teáscsészéről elhíresült művésznő kétszáz alkotását mutatja be.

Polyák Lilla és a Disney összefogott a költészetért

Polyák Lilla, az ország egyik legismertebb anyukája a verset mond a gyerekeknek, hogy megszeretesse a legkisebbeket is a költészettel, egyúttal hangját adja  Az édesanyák dalához, a Disney Junioron kezdődő verses rövidfilmsorozat egyik részéhez. 

Kulturális sokszínűség – Lóránt Attila fotói, Kálloy Molnár Péter versei Kulturális sokszínűség címmel nyílik kiállítás a Balassi Galériában (Budapest, I., Somlói út 51.) november 25-én délután négy órakor. A kiállítást, amelyen Lóránt Attila fotográfiái, láthatók Kálloy Molnár Péter verseivel, Schlosser Tamás, a National Geographic főszerkesztője nyitja meg. Közreműködik: Hrutka Róbert és Kálloy Molnár Péter.