ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: versenyképesség

Magyarországnyi európainak segített állást találni az Európai Szociális Alap

Az Európai Bizottság értékelő jelentést tett közzé azokról a beruházásokról, amelyek a 2007–13 közötti időszakban az Európai Szociális Alap (ESZA) forrásaiból valósultak meg. Az átfogó értékelést az országokra jellemző ajánlások kísérik az egyes tagállamokra vonatkozóan.

Az Oracle 1400 millió dollárral támogatja a számítástechnika-oktatást az EU-ban – hazánk is kedvezményezett lehet

Az Európai Unió és a DIGITALEUROPE szövetség mától működteti a „digitális szakértelem és munkahelyek koalíciót”, amely egy sokszereplős partneri együttműködés a számítástechnika és a programozási ismeretek támogatására az európai munkaerőpiac minden szintjén.

Különösen izgalmasnak ígérkezik a kutatók idei éjszakája

Szeptember utolsó napján a kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok kitárják kapuikat, és a kutatók éjszakája alkalmából vendégül látják az érdeklődőket. Az idén az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie-akciója szeptember utolsó napjára hirdette meg az eseményt. Egész Európában sok ezer laboratórium kínál érdekes programokat sok százezer embernek.

Veszélyben a húsipar versenyképessége – sürgető az  átfogó fejlesztés

Jót tett a magyarországi fogyasztásnak a sertés tőkehús áfájának a csökkentése, tekintettel arra, hogy 1992-ben még 38, 2010-ben pedig már csak28 kilogrammfogyott hazánkban egy lakosra számítva – derült ki a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) mai sajtótájékoztatóján.

Megkezdte munkáját a terrorizmus elleni európai uniós központ

Ma megkezdte működését a Terrorizmus Elleni Küzdelem Európai Központja (ECTC). A központ feladata, hogy alapvetően megerősítse az Europol terrorizmus elleni kapacitását, és olyan platformot biztosítson a tagállamoknak, melyen keresztül hatékonyabban folyhat az információcsere és az operatív koordináció. 

A Bizottság új európai légi közlekedési stratégiát terjeszt elő

Az Európai Bizottság által ma elfogadott új európai légi közlekedési stratégia az európai gazdaság fellendítésében, az ipar megerősítésében, valamint Európa globális vezető szerepének megszilárdításában mérföldkőnek számító kezdeményezés. Ez egyben három olyan terület, amelyet Jean-Claude Juncker elnök a prioritások között is kiemelt helyen kezel. 


1 2 3 4 5 6   >