Címke: versenyképesség

Kezdődik az uniós beruházási offenzíva – hazánkba a jövő tavasszal érkezik a küldöttség

Az Európai Bizottság munkahely-teremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnöke, Jyrki Katainen ma megnyitotta azt a 28 országra kiterjedő rendezvénysorozatot, melynek célja az Európai Unió több mint 300 milliárd eurós költségvetésű beruházási tervének népszerűsítése, valamint a kormányok, a befektetők, a vállalkozások, továbbá a regionális hatóságok, a szakszervezetek és más közösségek előtt megnyíló új lehetőségek ismertetése. A ma kezdődött rendezvénysorozat első állomása Románia, ahová a regionális politikáért felelős uniós biztos Corina Crețu is elkíséri az alelnököt.

A szegedi egyetem és az evopro is részt vesz az EU kutatási programjában

Egyetemek és csúcstechnikával foglalkozó cégek közös informatikai fejlesztését támogatja az Európai Bizottság. A három évig tartó, 3,6 millió eurós kutatás és fejlesztés eredményként látványos teljesítmény-, energiahatékonyság- és termékfejlesztési költségcsökkentés érhető el egyebek mellett a vasúti ellenőrzés, az ipari termelés és az egészségügy területén. A programban a Szegedi Tudományegyetem és a magyar evopro Innovation Kft. is részt vesz. Öt ország oktatási intézményei és ipari szakemberei dolgoznak együtt a REPARA-projektben. A 3,6 millió euró összköltségvetésű program – amelyet az Európai Unió fő kutatás-finanszírozási eszközeként működő 7. kutatási és technológiafejlesztési keretprogramja 2,6 millió euróval támogat – 2013 szeptemberében kezdődött.

Rezsicsökkentés: hamis terápia, káros következmények

Láthatóan 2014-ben folytatódik a rezsicsökkentést szolgáló politikai harc, bár a 2/3-os többség esetén igazából kormányzati diktátumokról van szó, amelynek további törvényes megalapozását szolgálhatja az energiaszektor egészének vagy egy részének non profit jellegű működtetése.

Digitális közösség program: 17 ezer HP-laptopot kapnak a pályázó rászorulók

Az Európai Unióban is egyedülálló kezdeményezést jelentett be ma a nemzeti fejlesztési miniszter Miskolcon, a digitális közösség programot bemutató sajtóeseményen. Az állam és a versenyszféra által közösen finanszírozott programban 17 ezer laptopot osztanak ki a pályázók között, ingyenes képzéseket szerveznek, és térségi informatikai beruházásokat valósítanak meg a borsodi megyeszékhelyen és vonzáskörzetében.

Megújította Next mobilcsomagját a lila óriás

Az október 3-án délután háromnegyed ötkor megjelent tudósításunkban csak mintegy költői módon kérdeztük:Tarifavetélkedő: Vodaforradalomra Telenor-válasz – mit lép erre a lila óriás? A válasz most megérkezett: a Magyar Telekom – vetélytársaihoz képest némi késéssel – megújította, korszerűsítette a Next mobilcsomagját.

Elégedetlenek a német cégek: kiszámíthatatlan a magyar gazdaságpolitika

A német és más külföldi befektetők Magyarország gazdasági helyzetét valamivel jobbnak ítélik meg, mint esztendővel ezelőtt, ennek ellenére még most is minden harmadik cég rosszabb nemzetgazdasági keretekre számít az idén. A saját üzleti helyzet megítélése az előző felméréshez képest azonban valamelyest romlott – derül ki a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ma közreadott idei konjunktúra-felméréséből.


1 2 3 4   >