ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: veszély

A digitális káosz következményei

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar. A Kaspersky Lab új tanulmánya rávilágít az internet-használókat sújtó világméretű elektronikus káosz okozta problémákra.

Egyre veszélyesebb a kibertér – álságos alakok, valóságos bűnözők

Egy szomorú esemény híre rázta meg a világot a napokban, amelynek sajnos egy 15 éves magyar áldozata is volt. Egy 18 éves német–iráni kettős állampolgár előbb kilenc ember lelőtt, majd öngyilkos lett egy müncheni bevásárlóközpontban. Bár tragédiák bárhol, bármikor történhetnek, mégis érdemes végig gondolni, hogy miben lehetünk minden eddiginél óvatosabbak, hogyan védhetjük meg magunkat és szeretteinket. Az egészséges gyanakvásnak, óvatosságnak ugyanis a digitális térben legalább annyira helye van, mint a való világban.

Paraszt a táblán

Akár a sakktábla parasztja, nélkülözhetetlen. Nélküle nincs játszma. Egy paraszt, semmi több. Hiába ad tanácsot uralkodónak, udvaroncnak, hiába hazudik magának világi és egyházi iskolát, akkor is csak egy tanulatlan paraszt. Hiába forog felsőbb körökben, hiába díszvendég temetésen, esküvőn, szeretői hiába áradoznak rendkívüli képességeiről, hiába láttat a lábán csizmát, mezítlábas suttyó, semmi több.

Ébredj, Európa! – veszélyben a demokrácia – Orbánék túlfeszítették az „iskolahúrt”

Az „Ébredj, Európa!” elnevezésű civil kezdeményezés úgy ítéli meg, hogy tekintélyelvű rendszer miatt Magyarországon veszélybe került a demokrácia, ezért felszólítja az Európai Uniót, hogy védelmezze meg az Európa-terv értékeit. A mozgalom, amely nagyszabású aláírásgyűjtő kampányt folytat, hogy az EU tűzze napirendre a magyar helyzetet, rámutat, hogy a magyarok közül sokan szembeszálltak az Orbán-kormány autokrata túlkapásaival, és kérték, hogy Brüsszel segítsen megóvni a demokráciát – tudósít a HPD. A Wake Up Europe! épp ezért sürgeti, hogy az unió indítson átfogó vizsgálatot Magyarországon a demokratikus és emberi jogi helyzet felmérésére, továbbá vegye rá a hatalmat arra, hogy térjen vissza az európai értékekhez.

Veszélyben az állami természetvédelem működőképessége

Egy minapi kormányzati döntés a nemzetipark-igazgatóságok vagyonkezelésében lévő védett természeti területek csaknem ötödét – mintegy 50 ezer hektárt – a Nemzeti Földalap-kezelő Szervezethez utalja. A döntés hazánk három nagy természetvédelmi civil...

Putyin nyomulása újraéleszti az egykori szovjet kapcsolatokat

A valamikori befolyási övezetbe Oroszország most nem csapatokat küld, hanem gazdasági hálót sző a volt vazallusok köré – vélekedik a Bloomberg. A Die Presse szerint az osztrák bankok már több mint egymilliárd eurót vesztettek Magyarországon, ám most újabb, 1,6 milliárdos teher fenyegeti őket – a deviza-jelzáloghitelesek megsegítése miatt.


1 2 3 4   >