ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: vezetékes telefon

Magyar UPC: 19 milliárd forint beruházásokra

Az UPC Magyarország Kft. 2016-ban 6,5 százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest – adta tudtul a távközlési társaság. Az árbevétel tavalyi összegét a cég nem közölte, az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető nyilvános adatok szerint 2015-ben a társaság árbevétele 61,83 milliárd forintra rúgott.

Uniós kötelezettségvállalás a humanitárius csúcstalálkozón

Első alkalommal Isztambulban rendezték meg a humanitárius csúcstalálkozót, mely lehetőséget kínál a nemzetközi közösség számára, hogy a következő években megerősítse és átalakítsa az emberiességi fellépést. A csúcstalálkozón az Európai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy megerősíti a válsághelyzetek megelőzését és azokra való felkészülést, javítja a nemzetközi közösség válaszadását, továbbá segít megoldásokat találni a túlterhelt humanitárius rendszer támogatására. 

Korszakos váltás: vezetékesről internetes telefonálásra

Január–október között több mint 200 ezerrel csökkent a vezetékestelefon-vonalak száma Magyarországon; eközben a VoIP-csatornáké (internetes telefon) csaknem ennyivel növekedett. Így a két technológia közti különbség tíz hónap alatt több mint egymillióról mintegy 650 ezerre csökkent. Az üzleti szférában egyelőre még nagyobb a különbség, de itt is hasonló trend tapasztalható.

Telekom: díjemelés a nem javuló gazdasági helyzet miatt

Az idén eddig tapasztalt kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt a Magyar Telekom úgy döntött, hogy fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását úgy, hogy ügyfeleinek terhelését figyelembe veszi, tételeiben és jellegében az áttekinthetőségre törekszik, és új díjtételeket lehetőség szerint nem vezet be.

Már kétmilliónál több mobilinternet-előfizetés – telítődik a mobiltelefon-piac

Folytatódott az internet-előfizetések számának növekedése: 2011 decemberének végén meghaladta a 4 milliót, a mobilinternet-előfizetések száma pedig átlépte a 2 milliót. Ezzel szemben a mobiltelefonálás piaca telítődni látszik, a mobiltelefon-előfizetések száma az előző évhez képest kis mértékben csökkent. Ugyanakkor az előfizetők többször, de rövidebb ideig beszélgettek mobiltelefonról, mint vezetékes telefonról. A mobilhálózatban bonyolított adatforgalom mintegy harmadával bővült az előző év azonos időszakához képest.

Csaknem 4 millió internet-előfizetés

A harmadik negyedév végén a mobiltelefon-előfizetések száma az előző időszakhoz képest stagnált. Az előfizetők többször, de rövidebb ideig beszélgettek mobiltelefonról, mint vezetékes telefonról. A kábeles és más, helyhez kötött, VoIP-alapú telefonálás népszerűségét mutatja, hogy a vonalak száma folyamatosan növekszik. Az internet-előfizetések számának növekedése folytatódott, a mobilinternet-előfizetések dinamikus növekedésének köszönhetően.


1 2 3   >