ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: vezetők

Orbán nyugtalanító nukleáris tervei

Fareed Zakaria, a The Washington Post elemzője úgy gondolja, hogy bármennyire sajnálatos is, de az Egyesült Államok demokráciája immár illiberális lett. Zakaria, aki két évtizede megalkotta az illiberális demokrácia fogalmát, rámutat, hogy a demokrácia két hagyományra épül. Az egyik, hogy a tömegek közreműködnek a vezetők kiválasztásában, a másik pedig az egyén joga a szabad szólásra, vallásgyakorlásra, valamint tulajdonra – a demokratikus többséggel szemben is. A kettő együtt alkotja a liberális demokráciát, ám a magyaroknál, oroszoknál, törököknél, irakiaknál és a fülöp-szigetieknél elvált egymástól.

A hálózatkutatás segíti az új vezetőket

Hogyan támogatja a hálózatkutatás az új vezetők beilleszkedését a szervezetbe? Milyen eszközökkel tudja az új pozícióba lépő vezető tudatosan építeni a kapcsolatrendszerét? Milyen grafikusan megjelenítve a személyes kapcsolatok alakulása? Erről lesz szó a Professzionális Coaching Egyesület következő coaching szakmai fórumán.

Az Ericssonnál az átlagosnál jobban szeretik a nőket

A nők számára hazánkban ma még kevéssé megszokott  területeken, így a mérnöki pályán való karrierépítésre bíztatja a Nők a Tudományban Egyesület által szervezett lányok napja rendezvénysorozat az arra indíttatást érző lányokat. Az Ericsson, Magyarország legnagyobb (1200 mérnököt foglakoztató) K+F Közponjában pályaválasztás előtt álló gimnazista lányokat fogadott, és bemutatta nekik, hogy a nők az informatikai és távközlési ágazatban is nagyszerű karriert építhetnek.

Környezetszennyezés miatt aggódnak a gyerekek

Gyerekekkel készült nemzetközi kutatás szerint, bár sokuk élt már át különféle természeti katasztrófát, leginkább a környezetszennyezés aggasztja őket mind a fejlett, mind a fejlődő országokban. – Az amerikai Pew Internet Center friss kutatása szerint a tinédzser gyerekeket nevelő szülők erősen aggódnak amiatt, gyerekeik online aktivitása hogyan hat majd a fiatalok jövőjére.

Pénzügyi jutalmak az első félévben – a főnökök jártak a legjobban

A Workania állásportál által működtetett www.merces.hu fizetési felmérés kutatói legutóbb azt vizsgálták, hogy 2010 első hat hónapjában miként alakultak a pénzügyi jutalmak Magyarországon.

Szeretnek alkudozni a vezetők – gyengéjük a továbbképzés Az üzleti döntéshozók fele még sosem vett részt vezetői (tovább)képzésen, csaknem kétharmaduk egyáltalán nem tárgyal idegen nyelven, többségük viszont alkudozik az ármegbeszéléseken – derült ki a KutatóCentrum legutóbbi felméréséből.