ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: vidék

Átalakuló drogfogyasztás, új kihívások

A dizájner drogok néhány évvel ezelőtti megjelenése és elterjedése teljesen megváltoztatta a drogfogyasztási szokásokat, új kihívások elé állítva nemcsak az addikcióval foglalkozó szakembereket, hanem a társadalomtudósokat is. Amíg az általános kilátástalanság nem változik, addig továbbra is csak az lesz a cél, hogy az érintettek a szerek segítségével „kiszálljanak”. Az általánosan rossz fizikai és mentális állapot a droghasználat melegágya.

Ha a népszavazáson múlnék, biztosan visszalépnénk az olimpiarendezéstől

Ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és kiírják a népszavazást, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát. Bár a népszavazásra az adminisztratív korlátozások miatt csak a bejelentett fővárosi lakosoknak lehet esélyük, a döntésen érdemben az sem változtatna, ha mindenki szavazhatna, ugyanis a vidékiek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik a visszalépést támogatják.

Kvótanépszavazás: növekvő idegenellenesség, változatlan részvételi szándék

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 15–22. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a menekültekkel...

A magyarok már 26-45 évesen kötnek életbiztosítást

Az életbiztosítással rendelkező magyarok többsége már 26–45 éves kora között megkötötte biztosítását – derült ki a 4Life Direct Kft. az 50 és 70 év közötti, átlagos vagy annál magasabb jövedelmű kétszáz személy megkérdezésével készített kutatásából. Arra kerestek a választ, hogy a magyarok kötnek-e életbiztosítást, ha igen, milyen okból, és hány éves korukban.

Egyre élénkebb az ingatlanpiac – keresettek a nagy lakások

Nem csupán az idei, de a legutóbbi négy év legmagasabb, a válságot követő éveknek pedig a második legmagasabb forgalmát érte el az áprilisi az ingatlanpiacon. Az utóbbi időszak leggyengébb évének, 2011. áprilisának csaknem a dupláját mutatja a 12 632 adás-vétel.

Vidékiesen

Jajong a magyar vidék. Állattartókból, kertészekből, gyümölcsös gazdákból Tiborcként ömlik a panasz. Egy életnyi munka vész kárba, mert jönnek a haramiák. Agyonverik a disznót, kitekerik a csirke nyakát, felszedik a termést, csapra verik a pince borát, ócskavasként viszik a szerszámot. Nagy a határ, sok rossz ember fér el benne, könnyebb a tűt meglelni a szénakazalban, mint őket.


1 2 3 4 5 6   >