ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: világítás

A Bosch már az okosotthonban van

Számos, különféle területen kínál okosotthon-megoldást a Bosch a háztartások számára. A Bosch Smart Home System (okosotthon-rendszer) összekötőként szolgál: az intelligens berendezéseket a Bosch Smart Home Controller (okosotthon-vezérlő) kapcsolja hálózatba, azon keresztül kommunikálnak egymással. A Bosch Smart Home alkalmazással táblagépen vagy okostelefonon vezérelhető és felügyelhető a világítás, a fűtés, valamint a füst- és a mozgásérzékelő.

Százesztendős a Bosch-generátor

Egy évszázaddal ezelőtt mutatta be a Bosch a világ első, gépjárművekbe szánt, feszültségszabályozóval ellátott generátorát. Bár eredetileg csupán arra tervezték, hogy ellássa árammal az elektromos fényszórókat, a generátor végül megteremtette az automobil villamosításának alapjait. A Bosch folyamatos fejlesztései nélkül egy mai gépkocsi modern elektromos rendszerének teljes áramigényét csak egy kisebb autó súlyával megegyező generátor lenne képes fedezni.

Leonardo LED-del világított volna? – Leonardo LED-del világít

A Prága Óvárosának szívében, a Károly-hídtól és a Fő tértől mindössze néhány percre található Leonardo Hotel négycsillagos luxust kínál vendégeinek. A szálloda 82 szobáját a prágai szecesszió korszakából származó egyedi bútorokkal rendezték be. Éttermét lenyűgöző reneszánsz freskók borítaják.

Verbatim: versenytárs a világításban

A Verbatim bemutatta a világ első, 2000 cd/m² fénysűrűségű szín- és fényerő-szabályozható OLED (szerves fénykibocsátó dióda - Organic Light-Emitting Diode) modul megoldását. A cég legújabb Velve OLED modulja akár kétszer erősebb fényt tud kibocsátani, mint az eddigi eszközök.

Biciklissztráda, sebességváltós citybike-ok Bécsben Kétszáz sebességváltós kerékpárrt kapott a bécsi kölcsönkerékpár-hálózat. Újabb kölcsönzőhelyeket alakítanak ki és kétkerekű-sztrádával bővítik a bicikliút-hálózatot is.