ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: visegrádi országok

Putyint és az iszlámot tekinti példaképének a magyar szélsőjobb vezére

Vona Gábor megerősítette, hogy menekültügyben nem ért egyet a pápa nézetével, illetve hogy szerinte Putyin jó vezető – írja az osztrák Der Standard. A Jobbik elnöke sok mindenért csodálja az iszlámot és úgy gondolja, hogy az európai keresztény egyházak jócskán tanulhatnának a muzulmán vallástól. Bár a párt mostanában nem szorgalmazza a kilépést az unióból, a politikus el tudna képzelni népszavazást a kérdésről, mert ez már nem az az Európai Unió, amelybe egykor beléptünk. A migránsválságról úgy véli, hogy ott nem kis részt olcsó munkaerőimportról van szó a kontinens versenyképességének megőrzésére, csak éppen teljesen félrecsúszott a folyamat.

A demokrácia törékenyebb, mint sokan vélik – a politikát mindenütt eluralták az indulatok

A visegrádi országok kevésbé központosított uniót akarnak és határozottan lépnek fel az alapító atyákkal szemben – kezdi cikkét a The Guardian. A britek kilépése azonban megnehezíti számukra, hogy hallassák hangjukat. Pl. mindjárt nem hívták meg őket az EU hat eredeti tagjának berlini tanácskozására, ahol a házigazda német külügyminiszter a mind szorosabb együttműködés mellett tette le a garast, éspedig az euró-övezet keretében. A magyarok, lengyelek, csehek nem vették át a közös fizetőeszközt, így számukra lidércnyomás a kétsebességes Európa, mert ez esetben nemigen tudnák érvényesíteni az érdekeiket.

Aláírták a turisztikai vezetői találkozó jegyzőkönyvét

Ma aláírták a visegrádi országok turisztikai államtitkárainak és marketing-vezetőinek idei találkozójáról készült záró jegyzőkönyvet Budapesten. Fontosnak tartják a vízumkönnyítést a külföldi turisták számának bővítése végett, és megállapodtak: a magas szintű szakmai találkozók mellett állami szintű munkacsoportot is létre hoznak

Váratlan bizalomnövekedés a V4-ek a körében – tartóssága vitatható

Habár az új üzleti lehetőségek száma továbbra is alacsony, mégis erőteljes bizalomnövekedés volt tapasztalható a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Cseh-, Lengyel-, Magyarország és Szlovákia) körében – derül ki az ACCA és az IMA 2013 első negyedéves világgazdasági helyzetfelméréséből

Visegrádi társaink jócskán leköröztek bennünket

A rendelkezésre álló legfrissebb április–májusi adatok a legtöbb vonatkozásban az első negyedéves irányzatok folytatódását jelzik. Az év első négy hónapjában az ipari termelés volumene 11%-kal nőtt, a külkereskedelmi termékforgalom euróértéke mintegy ötödével bővült, az áruforgalmi aktívum tovább emelkedett. Az építőipari termelés közel tizedével esett vissza.