ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: visszaküldés

Törvénysértő a menekültek visszaküldése Törökországba

Az Európai Uniónak azonnal fel kell függesztenie a menedékkérők visszaküldését Törökországba, amelyet arra a téves feltevésre alapoz, hogy az „biztonságos ország” – áll az Amnesty International ma megjelent jelentésében. A Nincs biztonságos menedék: Megtagadják a menedékkérőktől és menekültektől a hatékony védelmet... 

Magyarország Moszkva legszorosabb szövetségese Európában

A neves amerikai lap, a New York Review of Books Magyar Bálint maffiaállamának fogalmával mutatja be az orosz rendszert. Felidézi, hogy Magyarország Moszkva legszorosabb szövetségese Európában és a koncepció megalkotásához az orbáni modell szolgált alapul. Vagyis hogy a magyar miniszterelnök óriási hatalmat összpontosított a kezében, kiiktatta a politikai és gazdasági vetélytársakat, és az állami intézményeket személyes törekvései szolgálatába állította. A rezsimnek nem sok köze van a liberalizmushoz, nem annak eltorzult változata, ezért még illiberálisnak sem lehet nevezni.

Újabb ENSZ bírálat Orbánéknak: védjék, ne üldözzék a menekülteket!

(Klubrádió, Yahoo/Reuters) Az illetékes ENSZ-szervezetet felháborította a magyar bevándorlási kérdőív. A Menekültügyi Főbiztosság szóvivője úgy véli, a kérdések sokkolóak, mert összefüggést sugallnak a migráció és a terrorizmus között. Arra is kitért, hogy megdöbbentőaz OrbánViktor által jegyzett bevezető, mert az fenyegetésnek minősíti a bevándorlókat. A genfi tájékoztatón a szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormánynak harcolnia kell a hátrányos megkülönböztetés és az idegengyűlölet ellen, ha viszont összeköti a kettőt, akkor éppen az ellenkezőjét teszi annak, mint, ami a dolga lenne. Megjegyezte, a kérdések megfogalmazása gerjeszti az ellenségességet a migránsokkal szemben.

Braham professzor, a világhírű holokausztkutató a magyarországi történelemhamisítás miatt visszaküldte magyar állami kitüntetését – sajtóvisszhang a külföldi lapokban

Több külföldi lap is arról cikkez, hogy Randolph Braham visszaadta magas magyar állami kitüntetését, így tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány újra akarja írni a történelmet. A Reuters arról tudósít, hogy a magyar fejlesztési miniszter közlése szerint a kormány hamarosan befejezi a tárgyalásokat Oroszországgal a sok milliárd dolláros államkölcsönről, ami lehetővé teszi, hogy megkezdjék a paksi erőmű bővítését. A Guardian és az Independent Vona Gábor meneküléséről tudósít. A Jobbik pártelnöknek ugyanis a Hyde Parkig kellett rohannia az antifasiszta tüntetők elől.