ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: vizsgálat

Milliószor gyorsabban vizsgálható a mozgó, gondolkodó agy magyar kutatók új módszerével

A Rózsa Balázs (MTA KOKI és PPKE) és kutatótársai által kifejlesztett módszerrel éber, aktívan mozgó állatok agyának nagy idegsejthálózatai vizsgálhatók. Ez segítheti az agy információ-kódolásának megismerését nemcsak egészséges állatokban, hanem különféle betegségekben is. A kutatók cikkét a Neuron című szakfolyóirat kiemelt írásai sorában közölte.

Az Európai Parlament a magyar jogállamiságot vizsgálná

Az EU-nak azonnal el kellene kezdenie a magyarországi demokráciát, jogállamiságot és az alapvető jogokat veszélyeztető lépések monitorozását – jelentette ki a Parlament a ma megszavazott állásfoglalásában. A Bizottságnak meg kellene vizsgálnia, hogy a magyar kormány intézkedéseinek együttes hatása rendszerszinten rontotta-e a demokrácia állapotát. Bizottsági fellépés hiányában hasonló jelenségek már más tagállamokban is megjelentek, teszi hozzá a szöveg.

Paks-2: kötelezettségszegési eljárás után EU-bizottsági vizsgálat is

Részletes állami támogatási vizsgálatot kezdett az Európai Bizottság a paksi atomerőmű tervezett két új reaktorának építéséhez Magyarország által nyújtott finanszírozás ügyében. A testület azt fogja értékelni, hogy egy magánberuházó is hasonló feltételek mellett finanszírozta volna-e a beruházást, illetve hogy Magyarország beruházása állami támogatásnak minősül-e. Ha megállapíttatik, hogy a projekt állami támogatást tartalmaz, a Bizottság meg fogja vizsgálni, a tervezett formában versenytorzuláshoz vezethet-e a magyar energiapiacon.

Bizottsági vizsgálat az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó ügyében

Az Európai Bizottság két különálló, részletes vizsgálatot kezdett annak további kivizsgálása céljából, hogy összhangban áll-e az uniós állami támogatási szabályokkal a közeli múltban hozott két magyar intézkedésbe foglalt adómértékek meredeken progresszív szerkezete. Az első intézkedés az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra, a második pedig a dohánytermékek gyártásából és kereskedelméből származó árbevételt terhelő adóra vonatkozik.

Európai Csalás Elleni Hivatal: rekordszámú vizsgálat, rekordösszegű visszafizettetés

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ma nyilvánosságra hozott jelentése szerint 2014-ben unió-szerte kitűnő eredményeket ért el a csalás elleni küzdelem területén. A hivatal számos vizsgálatot folytatott amellett, hogy az eljárások időtartama folyamatosan csökken.

Ne szólj szám, nem fáj fejem?

A kormány feljelentéssel küzd, de nem a korrupcióval, hanem a közérdekű bejelentőkkel szemben. Horváth András volt adóellenőr azt állítja, hogy az adóhatóság elnézően bánik a kiemelt adózókkal, ezermilliárdos kárt okozva az államnak. A közérdekű bejelentőre retorziók várnak írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).


1 2 3 4 5   >