ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: workania

Fejérben nőttek, Nógrádban csökkentek a leginkább a bérek

A fővároson kívül a győri és komáromi régió mellé Fejér megye lépett elő a legjobban fizető megyék közé – írja a www.fizetesek.hu. Továbbra is Békés és Nógrád megyében éri meg legkevésbé munkát vállalni. Minél nagyobb egy cég, annál többet fizet az alkalmazottainak vidéken is.

Kétszer többet ér a diploma az érettséginél

Véget ért a jelentkezési időszak a felsőoktatási intézményekbe, a fiataloknak most kellett eldönteniük, hogy merre építsék szakmai pályájukat. Természetesen azzal mindenki tisztában van, hogy diplomával a kézben sokkal több a lehetőség a munkaerőpiacon. De: mennyivel ér többet ez az oklevél a többinél?

Fizetések, jövedelmek: Szlovákia, Csehország elhúzott mellőlünk

Sokan fontolgatják mostanában Magyarországon, hogy inkább külföldön próbálnak szerencsét, mert saját szakmájukban a végzettségüknek megfelelő munkáért jóval magasabb fizetést kapnak a nyugati határokon túl. AWorkania állásportál által működtetett fizetesek.hu oldal munkatársai friss kutatásukban megvizsgálták, mennyire versenyképesek a magyarországi átlagfizetések két másik ország, Csehország és Szlovákia munkaerő-piaci ajánlataihoz mérten.

Workania-vizsgálat: ki az esélyesebb a munkaerőpiacon?

Workania internetes állásportál munkatársai azt vizsgálták legutóbbi felmérésükben, hogy milyen esélyekkel számolhatnak a munkaerőpiacon az álláskeresők nemük, életkoruk, iskolai végzettségük, szakmai tapasztalatuk alapján. 

Rendvédelmi bérek: elmaradnak a magyarok a csehekétől, szlovákokétól

A Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal legutóbbi felmérésében a rendvédelmi dolgozók béreit hasonlította össze szlovákiai és csehországi kollégáikéval. A valamennyi rendfokozatot, beosztást összegezve kapott átlagjövedelmi adatok alapján elmondható, hogy Szlovákiában és Csehországban mindegyik vizsgált szolgálat esetén magasabbak az átlagjövedelmek, mint Magyarországon.

Budapesten a legjobbak, Békés megyében a legrosszabbak a fizetések

A Workania által működtetett fizetesek.hu internetes bérfelmérés munkatársai legutóbbi kutatásukban a különböző korosztályokhoz tartozó munkavállalók által megadott fizetési adatokat hasonlították össze. A felmérésből kiolvasható, hogyan alakulnak az átlagjövedelmek az egyes megyékben a pályán eltöltött évek változásával.


1 2 3   >