ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: zsarnokság

Népszavazás unióról, menekültekről: eljött az uszítók, a demagógok és a bohócok ideje

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az UNHCR ismét bírálta Magyarországot, miután annak intézkedései miatt immár 1300 ember rekedt rettenetes körülmények között a magyar–szerb határon – jelentette a BBC. A magyar hatóságok 10 ezer rendőrt és katonát vezényeltek a térségbe. Az ENSZ-szervezet attól tart, hogy a menekülteket jogellenesen kényszerítik vissza Szerbiába. A belgrádi kormány pedig egyenesen azzal vádolta meg az Orbán-kabinetet, hogy az megszegi a vonatkozó nemzetközi megállapodásokat.

Leleplezte Orbán azeri elnökbarátja korrupciós ügyeit, bebörtönözték

A sajtószabadság nemzetközi napján az Amnesty International kilenc olyan esetet emel ki, amelyben azért zaklattak, fenyegettek meg, zártak el és kínoztak meg újságírókat, hogy brutális eszközökkel hallgattassák el a szólásszabadságot. Az újságírás nem bűn, a szólás- és sajtószabadság mégis veszélyben van a világ számos táján.

Kancellár asszony! Ez nem vicc! – A demokráciát nem lehet exportálni

A tegnapi magyarországi tüntetésekről és Merkel érkezéséről tudósítanak a külföldi lapok. Az újságok a demonstrálók tábláit idézik. A Financial Times pedig Gulyás Balázs szavait, mely szerint a magyarok többsége Európát pártolja, és nem örül a Putyin-barát irányzatnak. A Frankfurter Allgemeine Zeitung megjegyzi: a német gazdaság abban reménykedik a Merkel-út kapcsán, hogy Magyarország kiszámíthatóbb lesz. A Die Welt című német konzervatív lap vasárnapi számában megjelent kommentárjában Paul Lendvai egyértelmű nacionalistának nevezi Orbán Viktort, akinek irányításával Magyarország aggasztó módon Európa- és Amerika-ellenes vonalra áll rá. 

A Magyar Szociális Fórum a keresztény értékekre hivatkozó magyar elithez

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) hétfőn arra kérte a keresztény értékekre hivatkozó magyar politikai elitet, hogy vegye komolyan Ferenc pápa felszólítását a javak igazságos elosztásáról, és szüntesse meg a négy és fél millió embert sújtó megélhetési válságot. Az MSZF szerint egyetlen jóérzésű politikus sem viselkedhet közömbösen a katolikus világegyház vezetőjének társadalmi elemzésével szemben.