ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Amnesty International

A tekintélyelvű Orbánnak szüksége van a polgárháborúhoz hasonlatos állapotokra

A magyar miniszterelnök tudatosan hagyja, hogy a menekültválság idehaza eszkalálódjék, egészen a polgárháborúhoz hasonlatos állapotokig – írja a Der Spiegel. Számára azonban közben csupán egy valami számít: a következő választási győzelem. A pályaudvarokon és a befogadó állomásokon káosz alakult ki. Orbán a zűrzavaros helyzetért az EU-t és elsősorban Németországot teszi felelőssé. A politikus már évek óta arra figyelmeztet, hogy a bevándorlásra rámehet a Nyugat, és hogy a muzulmánok tönkreteszik a keresztény Európát. Azt követeli, hogy a földrész radikálisan zárkózzék be.

Forró pont lehet Magyarország – kerítéssel nem lehet a menekültek útját állni

Magyarország több pénzt kért az EU-tól, hogy meg tudjon birkózni az egyre nagyobb emberáradattal – írja a Huffington Post. Az ENSZ Menekültügyi Biztosának Hivatala arra figyelmeztet, hogy novemberig előreláthatólag naponta háromezer újabb menekült érkezik Dél-Európába, miközben a migránsok rekordszámban lépik át a magyar határt – tudósít a The Guardian. Deutsche Welle jelentette: az Európai Unió felajánlotta, hogy segít Magyarországnak a menekültválságban. Nevezetesen: az országot – Olasz- és Görögországhoz hasonlóan – forró pontnak minősítenék, ami több pénzzel jár a déli határon kialakult állapot csillapítására. 

Szaúd-Arábia: közszemlére tett holttestek, levágott fejek – az Amnesty International jelentése

Sok száz embert halálra ítéltek, miután tisztességtelen tárgyalásokon bűnösnek találták őket Szaúd-Arábia mélységesen hibás igazságszolgáltatási rendszerében – jelentette ki az Amnesty International egy ma kiadott dokumentumban. A „Gyilkolni az igazság nevében: a halálbüntetés Szaúd-Arábiában” (Killing in the Name of Justice: The Death Penalty in Saudi Arabia) című dokumentum rávilágít a halálbüntetés sokkolóan önkényes használatára a királyságban, ahol a halálos ítéletet gyakran olyan tárgyalások után szabják ki, melyek egyértelműen sértik a nemzetközi szabályokat.

A példa ragadós: az oroszok is nekimentek a civil szervezeteknek

Az orosz hatóságok egy új drákói szigorúságú törvény alapján tegnap feketelistára tettek egy újabb „nemkívánatos” külföldi szervezetet, az egyesült államokbeli National Endowment for Democracy (NED) karitatív szervezetet azzal a céllal, hogy elvágják az orosz civilszervezetek finanszírozási csatornáit – jelentette be az Amnesty International.

Chile igazságot szolgáltat a Pinochet-diktatúra áldozatainak

Felcsillan a remény az Augusto Pinochet alatti brutális diktatúra több tízezer áldozatának – közölte az Amnesty International. A hírek szerint tíz volt katonatiszt bíróság előtt fog számot adni Víctor Jara énekes és politikai aktivista 1973-i meggyilkolásáról. Pinochet tábornok diktatúrája alatt, 1973–90 között a hatóságok emberek tízezreit vették őrizetbe. Sokukat megkínozták, meggyilkolták, és sokan váltak erőszakos eltüntetések áldozatává.

Az Amnesty International lesújtó jelentése a magyarországi állapotokról

Az Amnesty International a jövőbeli emberi jogi tendenciákról szóló előrejelzéssel együtt nyilvánosságra hozta éves jelentését. Ebben felszólítja a kormányokat, hogy többé ne tegyenek úgy, mintha a civilek védelme erejüket meghaladó feladat lenne. Előrejelzése szerint: amíg globális szinten nem áll be alapvető változás a konfliktusok kezelésében, addig egyre több civil kerül majd fegyveres csoportok zaklatásának a középpontjába, a véleménynyilvánítás szabadsága is sérülni fog, valamint a humanitárius és menekültügyi válság tovább mélyül... 


<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >