ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Bosch

Párban az elektromos hajtással: a benzines és dízel-technológia jövője

Megőrzi vezető szerepét a járművek meghajtásában a dízel- és benzines technológia a következő években, sőt, a 2020 utáni időszakban is, de a világméretű környezetvédelmi kihívásokra megoldást nyújtva, alapvetőn „áthangszerelik” a fosszilis alapú energiahordozókat felhasználó hajtási rendszerek – foglalható össze a Bosch motortechnológiai előrejelzése.

Bosch-csoda: 165 lottó-főnyeremény – 1000 új munkahely – 24 milliárd kutatásra, fejlesztésre

Szuperszámokat – értsd: követésre különösen érdemes tényeket – soroltak ma délben a magyarországi Bosch-csoport vezetői a 2014. év értékelése közben. Pusztán hasonlításképpen: a cégcsoport tavalyi árbevétele 165 lottó-főnyereménnyel egyenértékű...

Logisztika, ízlés szerint: magyar pályázó nemzetközi sikere

Brüsszelben rendezték meg az ELA (Európai Logisztikai Szövetség) 27 európai ország nemzeti logisztikai szakmai társaságát tömörítő szervezetének éves konferenciáját. Az eseményen szakmai szervezetek képviselői, a logisztikai tudományág neves képviselői, professzorok, tanácsadó cégek, logisztikai szolgáltatók vesznek részt azzal a céllal, hogy bemutassák és megosszák a sikeres logisztikai megoldásokat, ötleteket, ezzel is irányt mutatva a jövőbeni kimagasló logisztikai teljesítmények felé.

Minden üzletágban növelte árbevételét a világcég – az internet mindenekelőtt

A vállalat a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére túlteljesítette 2014-i célkitűzéseit. Minden üzletágban és térségben nőtt a Bosch árbevétele; az idén 3–5 százalék közötti árbevétel-növekedéssel számol. A kutatás és fejlesztés területén 15 ezer szoftverfejlesztő mérnök dolgozik, az internetes termékekkel 3000 mérnök foglalkozik.

Go-Kart, Go-Bosch! – szupermodern járműveken versenyeznek mérnökjelöltek

Nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata csap össze a Bosch által az idén is megrendezendő látványos fejlesztési versenyen, a Go-Kart, Go-Bosch! már hagyományosnak tekinthető megmérettetésén április 18-án, szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában. A jövő mérnökeinek az amerikai egyetemek robotháborúinak hangulatát idéző, ám azoknál jóval magasabb szintű éles versenyhelyzetben kell bizonyítaniuk tudásukat. A megmérkőző csapatok feladata, hogy egy gokartot egy általuk tervezett és kivitelezett rendszerrel felszereljenek Bosch-komponensek beépítésével.

Aggódnak a cégek a diplomás szakemberek hiánya miatt – csábító külföldi ajánlatok

Számos területen maradandó a diplomás szakemberek hiánya; fenntartások tapasztalhatók a frissen végzettekkel szemben; hiányos vállalati tervezés. Ezek a megállapítások is szerepelnek abban a kutatásban, amelyet a HVG HR Center megbízásából végzett a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (GVI) és az Aon Hewitt. 


<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >