ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Győr

Tizennégy évvel ezelőtt rendezték meg első alkalommal a magyar táncfesztivált Győrött. A Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnökségével, Győr támogatásával 2006 óta a fesztivált a Győri Balett szervezi. A fesztivált kísérőprogramok teszik teljessé: Seregi László- emlékkiállítás, nyílt konferencia a táncház-mozgalomról, boogie woogie-táncest, burlesque – táncrevü és a győri nyári tánckurzus színesíti a kínálatot. 

Tatai patara – a hétvégén újra

Tatai patara, 1597. Ajátékosan hangzó, a p és t hangot pattogtató két szó az immáron ötödik születésnapját ünneplő, a törökkort fölidéző fesztiválra hívja az érdeklődőket május 18–20. között Tatára. Az évszám, 1597 pedig arra utal, hogy 415 éve, május 23-án gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány csellel visszafoglalta a tatai várat a töröktől a tizenötéves háború félidejében.

E-autózás: Budapesttől Mosonmagyaróvárig ingyen árammal

Ma kora délután a győri, Jókai utcai parkolóházban átadták a mindenekelőtt elektromos és hibrid gépkocsik, valamint e-kerékpárok, e-robogók akkumulátorainak feltöltését szolgáló állomást. Az E.ON Hungária tetemes pénzeket költ a környezetbarát tankolás népszerűsítésére. Miként az Infovilág is megírta, tavaly októberben a budapesti Kempinski szálloda előtt két, a hotel mélygarázsában pedig további három csatlakozót helyeztek üzembe. Ma a győri "konnektor" bekapcsolásával egyidejűleg a tatai Old Lake Golf Centrumban és a mosonmagyaróvári Hotel Corvinában is áram alá helyezték az elektromosjármű-töltőket. 

Már nyolcezren dolgoznak a győri Audinál

A vállalat növekedésének újabb bizonyítéka: az Audi Hungria Motor Kft.-nél ma kezdte meg munkáját a 8000. munkatárs. A 32 éves Écsi Krisztián az új járműgyár szereldéjében teamkoordinátorként dolgozik. Az idén január óta eddig több mint 600 új munkahely létesült a vállalatnál.

Fejérben nőttek, Nógrádban csökkentek a leginkább a bérek

A fővároson kívül a győri és komáromi régió mellé Fejér megye lépett elő a legjobban fizető megyék közé – írja a www.fizetesek.hu. Továbbra is Békés és Nógrád megyében éri meg legkevésbé munkát vállalni. Minél nagyobb egy cég, annál többet fizet az alkalmazottainak vidéken is.

Győrött megnyílt a Mobilis Központ

„Mozgásban a tudomány!“ mottóval nyílt meg ma a Mobilis Központ Győrött. Az interaktív kiállítási központ 74 kiállítási eszközzel kínál betekintést a fizika és az autóipar világába. Az Audi Hungaria alkatrészekkel és egy Audi TT-modellel támogatta a kiállítóközpont létrehozását és a jövőben is a Mobilis fő partnere lesz. 

címkék:  AudiGyőrMobilisinteraktív

<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >