ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

A pénzpiaci viharok ellenére 16 év óta először ismét a 3 milliós határ alá csökkent októberben a munkanélküliek száma a Német Szövetségi Köztársaságban. Legutóbb 1992 novemberében voltak ennél kevesebben munka nélkül. A kereső foglalkozást űzők száma 40,6 millió, több, mint bármikor Németországban.
A németországi székhelyű, de Kelet- és Közép-Európában aktív Robert Bosch Alapítvány, illetve a politikai képzés szövetségi központja (Bundeszentrale für politische Bildung) közös új programjának távlati célja, hogy olyan szakmai, szervezeti hálózat formálódjék, amely alakítója és népszerűsítője az aktív állampolgárságra nevelés témájának. A hálózatban való aktív részvétel segítségével magyarországi és nemzetközi akciósorozatok jönnek létre, amely a széles nyilvánosság bevonásával felvethet és megvitathat bármely, a demokratikus politikai kultúrát erősítő témát vagy kérdést.
Az idén is a vártnak megfelelően alakul a német államháztartási hiány: az előrejelzések szerint egy „piros nullát“ ér el a hiány, vagyis számban kifejezve –0,5 százalékot.
Új középiskolai tantárgy – boldogságoktatás az iskolában Egy német középiskolában új tantárgyat vezettek be, amivel azt szeretnék elérni, hogy a képzés többről szóljon a szakmai tudás átadásánál és a teljesítmény puszta kényszerénél. A heidelbergi Willy-Hellpach Iiskolában ebben a tanévben kezdték el a „boldogság” oktatását.
Kifizetődő a reformpolitika: folytatódik a német munkaerőpiac élénkülése Akadálytalanul folytatódik a németországi munkaerőpiac élénkülése a konjunkturális fellendülés és a kedvező gazdaságpolitikai keretfeltételek következtében. A munkaerőpiaci helyzet továbbra is kimondottan kedvezően alakul.
Példára serkentő német kezdeményezés: büntetés az erőszakos játékokért A német kormány az év végi hajrában szigorította az eddig hatályos ifjúságvédelmi jogszabályt, amely a jövő évtől lehetővé teszi az erőszakos játékok árusításának, terjesztésének és reklámozásának büntetését – írja tudósításában Berta Sándor.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >