ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Törökország

EUROPA-bélyeg: a második legszebb a magyar

EUROPA bélyegünk az idén második helyezést ért a PostEurop internetes közönségszavazásán. Az első helyezett a 2011. évi PostEurop októberi plenáris ülésnek is otthont adó Törökország bélyege, a harmadik pedig a Portugál Posta bélyege lett. 

A Coface a magyar gazdaságpolitikai intézkedésekre vár

A Coface Nemzetközi Hitelbiztosító a napokban három feltörekvő országot, Törökországot, Brazíliát és Oroszországot felminősített. Törökország és Brazília immár a válságot megelőzőhöz képest jobb minősítéssel rendelkezik, Oroszország, melyet súlyosabban érintett a krízis, visszakapta a régebbi besorolását.

Megkezdődött Berlinben a világ legnagyobb turisztikai vására Néhány óra alatt a Föld körül – ezt az élményt nyújtja a Berlinben ma megnyílt 44. nemzetközi idegenforgalmi börze (ITB), a világ legnagyobb turisztikai vására.
Bartók Béla Múzeum nyílt Osmaniyeban  A negyedik magyar nemzeti emlékhelyet, az osmaniyei Bartók Béla Múzeumot nyitotta meg ma Törökországban Hiller István oktatási és kulturális miniszter kollégája, Ertuğrul Günay kulturális és idegenforgalmi miniszter társaságában.
A most záruló év egyik fő célja volt, hogy a a gazdasági tárca a nemzetközi gazdasági válság hatásainak csökkentése céljából átalakítsa a gazdaságdiplomáciai kapcsolatrendszerét. Az esztendő a hagyományos felvevőpiacokkal fennálló gazdasági kapcsolatok szinten tartása mellett, a válság által kevésbé érintett más országokról szólt. Ennek eredményeként számos, nemzetközileg elismert vállalat tette le voksát Magyarország mellett. A régión belüli kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése végett a többi között Montenegró, Törökország és Szerbia állt a középpontban – olvasható abban a közleményben, amit a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium juttatott el szerkesztőségünkbe.
A Taurus-expresszel Törökországon át – 80 éves a Bagdad-vasút A Bagdad-vasút nyugat-európai, régebbi és híresebb megfelelője az Orient-expressz. Aki azonban valaha is utazott már Kis-Ázsián keresztül a Taurus-expresszel, esküszik, hogy a hagyományos vonatozásnak ez az egyik igazán nagy élménye.

<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >