ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: menekültek

A Népszabadság leállítása a sír szélére juttatta a sajtószabadságot

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ médiabiztosa a sajtószabadságra és a média sokszínűségére mért újabb hatalmas csapásnak tartja a Népszabadság bezárását – írják vezető amerikai orgánumok. Dunja Mijatovics szerint a lap hirtelen vége túlmutat a hivatalos indokláson, vagyis a felhalmozott veszteségeken. És aggasztó a mód, ahogyan végrehajtották, minden átláthatóság nélkül, a megfelelő folyamat elhagyásával. Mint mondta, nehéz elhinni, hogy itt egy egyszerű üzleti húzásról lenne szó. De ugyanilyen furcsa, hogy nem működhet tovább az internetes változat sem, hiszen nagyon sok újság még akkor is fenntartja az on-line megjelenést, ha nyomtatott formában nem létezik is tovább.

Orbán, a rémült, töpörödött demagóg a szélsőjobb vírusát pumpálja a politikai középbe

A The Economist „Budapesti varázsló” címmel úgy ítéli meg, hogy Orbán Viktor csak azért sikeres, mert Európa nem tud  összefogni. A kommentár szerint a politikus a maga képére formálta át az államot, szétverte az ellenzéket és kincsként talált rá a menekültválságra. Kaczynski társaságában most „kulturális ellenforradalmat” ígér, a nemzet védelme, a család és a kereszténység alapján. Karizmatikus, bombasztikus, nem lehet zavarba hozni, uralja a magyar közéletet. A vereségeken túllép, lásd a népszavazást. Mivel brutális a menedékkérőkkel szemben és mert hatástalanította a fékeket és ellensúlyokat, nos, ez a kettő sokak szemében kívül helyezi az európai főáramon.

Az Európai Unió vezetése hamiskártyásnak tekinti Orbán Viktort

A Financial Times szerint jó pár uniós tagállamban megelégedés fogadja, hogy a jelek szerint vereséget szenvedett Orbán Viktor és az ő nyers illiberális demokráciája. Ellenfelei közül többen azt mondják, a politikust nem érte ekkora kudarc 2010 óta. Az eredmény azt mutatja, hogy vannak határai, ha valaki ördögnek festi le a bevándorlókat és felkorbácsolja a félelmeket. A kormányfővel szemben nagy az elégedetlenség Európában, már csak a no go-zónák miatt is. Orbán a népszavazással mindenekelőtt azt akarta bizonyítani, hogy migránsellenes, konzervatív nacionalizmusa élvezi a magyarok lelkes támogatását.

A gazdag államok önzősége miatt egyre súlyosabb a menekültválság

A világ gazdag országai a vezetői képesség és felelősségvállalás teljes hiányát mutatják, miközben alig 10, a világ GDP-jének mindössze 2,5%-át adó ország a világ menekültjeinek 56%-át fogadta be – áll az Amnesty International ma megjelent, a nemzetközi menekültválságot bemutató átfogó jelentésében.

Kiszavazzuk magunkat

Túl vagyunk rajta. Vagy mégsem? A határozott nemek, a grafikus igenek, az otthoni tespedtség elraktározódnak emlékezetünk „egyszer volt, hol nem volt” fiókjába, esetleg lobogók selymébe szövik tanulságukat, ezek lengenek, pártszékházak homlokzatain, a tüntetéseken: ki tudja, meddig?

Figyelmeztetés Orbánnak: a nemzeti önzés nem vezet semmi jóra

Az unióban a szolidaritás nem egyirányú utca, és nem jelentheti csupán a brüsszeli szubvenciók elfogadását – kezdi tudósítását a német közszolgálati tévé második csatornája, a ZDF. Erre figyelmeztette a kelet-európai partnereket, és a népszavazás kapcsán mindenekelőtt Orbán Viktort az Európai Parlament konzervatív képviselőcsoportjának vezetője. Manfred Weber kiemelte, hogy valóban igaz: meg kell erősíteni a külső határok védelmét, ahogyan azt a visegrádi államok sürgetik. Ám utána nem lehet magukra hagyni a görögöket...


<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >