ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Bosch

Hamarosan a múlté a ma autója – jön a hálózatba kapcsolt a mobilitás

Üzleti út Stuttgartból Londonba a nem is olyan távoli jövőben: utazónk éppen meglátja a repülőtérhez vezető lehajtót, amikor odahaza az ajtón becsönget a postás. Azonban az okosautó és az okosotthon együttműködésének köszönhetően ez nem probléma. Egy rövid videotelefonálás után az érintőképernyővel könnyedén beengedheti a postást. Következő állomás: a repülőtér parkolóháza.

Bosch–Sony-együttműködés a videobiztonságban

A Bosch Security Systems és a Sony Corporation olyan üzleti partnerség létrehozásáról állapodott meg; a két világcég innovatív termékek és megoldások fejlesztésében működik együtt a videobiztonsági alkalmazások területén. A jövő évtől a két vállalat egyesíti technológiai szakértelmét, hogy új normákat teremtsen a nagyfelbontású és alacsony megvilágítás melletti videokészítésben.

A kis műhelytől a világmárkáig: 130 éves a Bosch

Ez még nem látszik sikertörténetnek: az 1886 november 15-én alapított telephely dolgozóinak a száma 1891-re kettőről mindössze 15-re nőtt. Ugyanabban az évben a vállalat alaptőkéje majdnem teljesen elfogyott, Bosch édesanyja volt a kezes, és egyéb bankhitelek mellett a vállalat 1892-re a fizetésképtelenség határára sodródott...

A Bosch hálózatba kapcsolja a motorkerékpárt

Két kategóriában három díjat nyert a Bosch a motorkerékpárok számára kínált rendszereivel. A motoros információs-rendszert a „Járműben található audió/videó” és a „Járművek intelligens rendszerei” kategóriákban tüntették ki. A kis motorkerékpárokhoz és robogókhoz kínált hálózatba kapcsolt biztonsági megoldás szintén a „Járművek intelligens rendszerei” kategóriában kapott elismerést.

Összefogott az ELTE és az informatikai ipar a jövő tehetségeiért

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogathatja azokat az első éves hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik idején kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvették őket a programtervező informatikus szakra.

Szép, új világ: újraértelmezi a Bosch a biztonságos autózást

Néhány éven belül alapjaiban változik meg az autózás. A Bosch a következő évtized elejére egy olyan rendszert dob majd piacra, amellyel a személyautó az autópályákon és az autópályákhoz hasonló utakon teljesen automatizáltan közlekedik majd. Ez nem csupán a közlekedésbiztonság javulását eredményezi, elsősorban a vezető lehetőségei változnak majd meg.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >