ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Franciaország

Franciaország egyedülálló élményeket kínál vendégeinek

Párizs nagyon közel van hozzánk: napi három Air France-járat közlekedik a budapesti Liszt Ferenc  és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között, heti két Transavia (Air France/KLM) repül Budapest és az ugyancsak pározsi Orly között, ami április 15-től már hetente háromszor fog közlekedni. Heti húsz repülőjárattal és 12 szupergyorsvonattal (TGV) utazhatnak franciák, külföldiek Párizsból az ország nagyvárosaiba – sorolta újságírók előtt Elisabeth Parragh-Pataki (népszerű nevén: Babette), a Francia Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselője.

Franciaországban mindig szezon van

Elisabeth Parragh-Pataki (népszerű nevén: Babette), a Francia Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselője jó hangulatú, formalitások nélküli előadást tartott hazája szépségeiről a Magyar Sajtó Házában az újságíró-szövetség turisztikai és gasztronómai szakosztálya vendégeként; ráadásul kóstolót is hozott remek francia sajtokból, vörösborokból.

Mezítláb a villányi dombok között – Ördögkatlan-fesztivál Dél-Baranyában

Ötödik alkalommal rendezik meg – augusztus 1-jétől 5-ig – Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya településeken az Ördögkatlan Fesztivált. Dél-Baranya három kis falujába különbuszokkal és természetesen autóval juthatnak el az igényes művészetek kedvelői ezekben a napokban. Az idei díszvendégek: Beck Zoltán a 30Y-ból, Rutkai Bori, Pintér Béla és Társulata és Böröcz András. A programsorozat kiemelt díszvendége Franciaország.

Jó tanácsok síelőknek, autósoknak

Bár hazánkban egyelőre még várat magára a havazás és a kemény téli időjárás, a környező országokban végre elkezdődött a síszezon; sorra nyitnak a felvonók és a kunyhók a havas csúcsokon. Az ünnepek közeledtével sokan döntenek úgy, hogy autóval indulnak téli sportolni, ezért nem árt tisztában lenni a szomszédos országok közlekedési előírásaival.

Szerdán nyit a Budavári Borfesztivál

Nagy sikerű gálakoncerttel kezdődött a 20. születésnapját ünneplő Budavári Borfesztivál. A hangverseny 
különlegessége volt, hogy a Carmina Burana című műre Cakó Ferenc kizárólag erre az alkalomra készített 
egyedülálló homok-animációt. Orff remekét neves szólisták (Miklósa Erika, Gulyás Dénes és Massányi Viktor) 
közreműködésével hallgathatta a nagyközönség.

Budavári Borfesztivál – Franciaország a díszvendég

Első ízben – húsz évvel ezelőtt – a pesti Belváros szívébe, a Vörösmarty térre invitálta vendégeit a Borfesztivál, aztán átköltözött a budai oldalra, a Várba. A két évtized alatt milliók keresték fel a rendezvényt, kortyolgatták a jobbnál jobb borokat, szerették meg a magyar vidék büszkeségét. Az idén tizenöt ország 220 borászata ötezerféle borral várja a látogatókat.


<   1 2 3   >