ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

A független sajtó a demokrácia biztosítéka

A Le Monde vezércikkben minősíti sajnálatosnak, hogy a mostani lengyel vezetés a keleti tábor mellett döntött és teljesen elszigeteli az országot az unió többi részétől. Az elemzés szerint a helyzet már odáig jutott, hogy jeges hideg állt be Varsó és két legfontosabb EU-s partnere, Németország és Franciaország között. Olyannyira, hogy francia részről lemondták a három államot tömörítő Weimari Háromszög e hónapra tervezett párizsi tanácskozását. Ez egyben jelzi, hogy leállt az a dinamizmus, ami Lengyelországot a földrész egyik motorjává tehette volna.

Orbán testvére uniós pénzekből vállalkozik

Szerkesztőségi cikkben figyelmezteti Magyarországot és Lengyelországot a világ egyik legbefolyásosabb lapja, a Financial Times, hogy ne ássa alá az unió értékeit, mert Európának nincs szüksége ellenforradalomra. Az elemzés rámutat, Orbán és Kaczynski tegnapi, lengyelországi felszólalása tele volt a mai Európai Unió címére küldött bírálattal, kezdve a bevándorlókkal, akik „tönkreteszik a történelmi identitásokat”, egészen a globális tőke bírálatáig. Megígérték továbbá, hogy átalakítják az uniót, külön véleményük van a szervezet jövőjéről.

Visszaállítható a német hadkötelezettség

Németországban szükség esetén visszaállíthatják a sorkatonai szolgálati kötelezettséget a kormány ma elfogadandó vészhelyzeti védelmi terve alapján – mondta a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottságának elnöke. Ansgar Heveling a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva rámutatott, a szövetségi kormány 2011-ben nem megszüntette a kötelező sorkatonai szolgálatot, hanem csak felfüggesztette. A CDU politikusa kiemelte, fel kell készülni valamennyi lehetséges fenyegetettségre.

Egymillió állás betöltetlen Németországban

Németországban csaknem 985 ezer  állásra vártak jelentkezőket az idei második negyedévben a szövetségi munkaügyi ügynökség kutatóintézetének (IAB) adatai szerint. Ez 10 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az ország nyugati részén 767 ezer betöltetlen állás volt, a volt NDK területén 218 ezer. Nagymértékben emelkedett a munkaerőigény az oktatás, képzés területén, ami szakértők szerint a menekültek bevándorlásának tulajdonítható. Júniusban 43,5 millióan voltak munkaviszonyban a 82 milliós Németországban, ami 528 ezerrel több az egy évvel korábbinál.

Eljött a routerszabadság perce – Németországban

Nagy az öröm a németországi routergyártók és -forgalmazók körében. Augusztus 1-jével ugyanis megszűnik a routerkényszer. Az internet-előfizetőket napokon belül már senki sem kötelezheti arra, hogy a szolgáltató rájuk erőszakolja az akaratát, nevezetesen: csak azt a routert használják, amelyiket ő szállít az ügyfelének, még akkor is, ha az előfizető éppenséggel jobbat, szebbet, nagyobb tudásút szeretne. Mostanáig, ha észlelte a szolgáltató a változtatást, akár megbüntethette vagy kizárhatta az előfizetőt a világháló áldásaiból.

Hová lett Farkas Flórián és hol az EU-s pénz? – A magyar rendőrök verik a menekülteket

A Der Spiegel Farkas Flóriánt hozza fel annak példájaként, hogy a kelet-európai romák nélkülöznek, vezetőjük ugyanakkor kasszíroz az unós pénzekből. A politikus imádja a közszereplést, főleg ha Orbán Viktorral jelenhet meg valahol. Csak éppen egy ideje alámerült. Nem tett eleget annak az idézésnek sem, amelyet az EU Csalás Elleni Hivatala küldött neki. Joggal marad távol a nyilvános eseményektől, mert ő a központi figurája az egyik legnagyobb korrupciós botránynak, amely a rendszerváltás óta a romák támogatására szánt alapok körül robbant ki Magyarországon.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >