ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: migránsok

A migráció politikailag bombaüzlet Orbán és a Fidesz számára

Magyarországon nagyobb sebességre kapcsol a referendum előtt a kormány szakadatlan migránsellenes hadjárata – írja The New York Times/The Washington Post/AP. Senki sem ússza meg és nincs jele, hogy enyhülne. A hatalom azt állítja, hogy a sok menekült áttelepítése tönkretenné a magyar közösségeket és kultúrát, az ellenzék ezzel szemben azt mondja, hogy ez gyűlöletkampány, amely a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Szakértők szerint a migráció politikailag bombaüzlet Orbán és...

Közbeszerzés: a brüsszeli pénzek segítik Orbán kegyencrétegének gazdagodását

A The Washington Post szerint Amerika megízlelhette, milyen is az, ha Moszkva beleavatkozik a dolgokba, miután állítólag az oroszok hatoltak be a minap a Demokrata Párt számítógépes rendszerébe. De a Kreml Európában már régen alkalmazza ezt a fegyvert a politika befolyásolására. Ezen túlmenően pénzeli a földrész szélsőséges pártjait, a migránsok ellen uszít és husángként használja szomszédjai ellen az energiát. A cél az, hogy megossza a Nyugatot és elfogadtassa az orosz politikát. Ezek a próbálkozások fogékony közönségre találtak a globalizáció és a menekültválság viszonyai közepette. Moszkva további törekvése, hogy elérje a szankciók leállítását.

Kétszázmillió eurónyi közmegrendelést kapott a „gulyás-Erdoğan” veje

„Fogják meg, tolvaj?” – kérdezi az osztrák Der Standard annak kapcsán, hogy az EU Csalás elleni hivatala szerint egyetlen más tagállamban sem lopnak el annyi közösségi támogatást, mint éppen Magyarországon. A kommentár szerint a politikában is úgy van, hogy minden ostobaságra lehet vevőt találni, így csak idő kérdése volt, hogy mikor teszi le a garast valamelyik uniós tagállam miniszterelnöke Trump mellett. Ez ugyebár Orbán volt, és álláspontját az elnökjelöltnek a bevándorlás kérdésében elfoglalt álláspontjával indokolta.

Befogadó egyház, nemzetek nélkül – a migránsválság nem vallásháború

Szerkesztőségi cikkben állapítja meg a The New York Times, hogy Trump és hívei két hazugsággal házaltak a republikánusok elnökjelölt-állító gyűlésén. Az egyik az volt, hogy a nemzetet lerohanják a külföldiek, akik átkelnek a határon és beszivárognak a közösségekbe, hogy raboljanak és öljenek. A másik, hogy a legtöbb amerikai kemény választ sürget, ideértve a tömeges kitoloncolást és a falépítést. Az igaz, hogy a kérdés erős érzelmeket kelt, de az ország korántsem annyira megosztott ez ügyben, mint ahogy az Trump állítja, miközben 11 millióan élnek illegálisan az Egyesült Államokban. 

Brüsszel a demokrácia veszélyeztetésével vádolja Lengyelországot

Financial Times arra hívja fel a figyelmet a Lengyelországnak küldött brüsszeli figyelmeztetés kapcsán, hogy az unió most először vádolja egyik tagállamát a demokrácia veszélyeztetésével. A varsói kormány három hónapot kapott, hogy visszacsinálja az alkotmánybíróság jogkörét korlátozó intézkedéseket. Ha nem hajlandó rá, akkor következik a magyar példa nyomán bevezetett mechanizmus végső szakasza, ami akár a lengyel szavazati jog felfüggesztésével járhat. Magyarország azonban már jelezte, hogy megvétózná ezt a lépést. 

Magyar–osztrák kormányfői eszmecsere: új fejezet nyílhat

Jó úton haladunk, sikerülni fog új fejezetet nyitni a magyar–osztrák kapcsolatokban az átláthatóbb, jobb együttműködésért – mondta Christian Kern osztrák kancellár kedden Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt. A kancellár kiemelte: a munkamegbeszélés fő témája természetesen a migráció volt. Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar–szerb határszakaszra – közölte. Hangsúlyozta: ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. Christian Kern kitért rá: Magyarország kész arra, hogy visszafogadja azokat, akik itt léptek be először az EU területére, és visszajuttatja őket a származási országaikba, elsősorban Koszovóba és Albániába. 


<   1 2 3 4 5 6 7   >