ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Brexit

Olasz kollégája keményen kiosztotta Orbánt

Az olasz kormányfő keményített a hangon az Orbán Viktorral kialakult vitában – tudósít a The New York Times/Reuters. Renzi azt mondta, hogy a magyar politikus mossa meg a száját, mielőtt Olaszországról beszél. A szópárbaj kiindulópontja az volt, hogy az olasz vezető a napokban megpendítette: megvétózza a közép-európai államoknak megszavazott uniós támogatást, ha a magyarok és a többiek továbbra is elutasítják a menekültek terheinek igazságos elosztását.

Orbán, a rémült, töpörödött demagóg a szélsőjobb vírusát pumpálja a politikai középbe

A The Economist „Budapesti varázsló” címmel úgy ítéli meg, hogy Orbán Viktor csak azért sikeres, mert Európa nem tud  összefogni. A kommentár szerint a politikus a maga képére formálta át az államot, szétverte az ellenzéket és kincsként talált rá a menekültválságra. Kaczynski társaságában most „kulturális ellenforradalmat” ígér, a nemzet védelme, a család és a kereszténység alapján. Karizmatikus, bombasztikus, nem lehet zavarba hozni, uralja a magyar közéletet. A vereségeken túllép, lásd a népszavazást. Mivel brutális a menedékkérőkkel szemben és mert hatástalanította a fékeket és ellensúlyokat, nos, ez a kettő sokak szemében kívül helyezi az európai főáramon.

Előrejelzés 2016–17-re: az EU-támogatásoknak köszönhetően beruházás-élénkülés várható

A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest lassú, bár az első félévhez képest gyorsulás valószínű. A GKI nem változtat 2%-os növekedési előrejelzésén. A belső és külső egyensúly számszerűen nagyon kedvező, az infláció szinte megszűnt.

Budapest és Varsó egyszerre van az EU-ban és azon kívül – továbbra is dől a tetszés szerint osztogatható uniós pénz

A The New York Times Orbán Viktor fényképével illusztrálja az uniós csúcsról készült szerkesztőségi cikkét, amelynek mondandója, hogy elveszett az EU-ba vetett hit. Milliók érzik úgy, hogy az unió cserben hagyta őket. Ezért egyre többen populista mozgalmak és nacionalista politikusok felé fordulnak, mert azok azt ígérik, hogy megvédik őket, a nemzeti határok lezárásával és az összeurópai megoldások elvetésével. Ha a szervezet túl akarja élni a bajokat, helyre kell állítania az emberek bizalmát, miután már javában zajlik a fordulat: tömegek fordítanak hátat a szabadságnak és más alapvető értékeknek.

Asselborn kijelentése megosztja az uniós véleményeket

A Reuters hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy a luxemburgi külügyminiszter szokatlanul éles támadása Magyarország ellen az uniós csúcs előtt mindössze 3 nappal hangzott el, pedig Pozsonyban éppen az a cél, hogy az egységet mutassák a drámai brit népszavazás után. Idáig példátlan volt, hogy egy tagállam egy másik ország kizárását követelje, de jól illusztrálja, mennyire megosztott az EU az ügyben, kit mekkora felelősség terhel a jó egy millió menekültért.

Orbán és visegrádi társai támadást akarnak indítani a régi európai gárda ellen az EU-csúcson

A brit The Times szerint csak a bolondok lépnek túl azon, hogy Közép-Európa, benne Magyarországgal és Lengyelországgal, díszmenetben vonul 1933 felé. A menekültválság olyan törést okoz, amely messze túlmegy a határkerítéseken. A földrész keleti felén végigsöpör az új, liberálisellenes nacionalizmus, és ehhez nagy választási sikerek társulnak a visegrádi államokban, amit nem lehet csak úgy, vállrándítással elintézni. A fő és közvetlen célpont a muzulmán bevándorlás, amit persze messze nem lehet egy lapon említeni azzal, mint ami nyugaton tapasztalható.


<   1 2 3 4 5 6 7 8   >