ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Franciaország

Három csapással sújthatók a francia illegális letöltők

(HENT) Megkapták első figyelmeztetésüket azok a francia internetezők, akik az utóbbi időszakban illegálisan töltöttek le szerzői jog által védett fájlokat az internetről. Az első figyelmeztető üzenetek kiküldésével hivatalosan is életbe lépett Franciaországban a kalózkodást akár az internetkapcsolat felfüggesztésével is szankcionáló "háromcsapásos rendszer".

Kit rejt a burka? Amerika ellenzi, Európa támogatja a betiltását

A francia parlament a héten szavazott a teljes arcot eltakaró fátyol viseletét tiltó rendelkezésről. A törvényhozási döntés kapcsán készült közvélemény-kutatás szerint Franciaországban és más nyugat-európai országokban is széles körű támogatást élvezne a tiltó szabály. Az Egyesült Államokban azonban ellenszenvet keltene egy ilyen intézkedés.

Műkincsrablási hullámmal búcsúzott az óév – meglovasított kóristák Több mint 30 millió euró értékben loptak el szilveszter napján festményeket Franciaországban; az alkotók közt van Edgar Degas (a képen), Pablo Picasso és Henri Rousseau. A műkincsrablás a múlt esztendőkben igencsak jövedelmező üzletággá vált.
Pannon-akció: roaming síelő Mivel hazánkban, sajnos, nagyon kevés a jó minőségű pálya, a síelés kedvelői kénytelenek külföldre utazni, hogy kedvtelésüknek hódolhassanak. Ma pedig már nem csupán a síléc a sítúrák elengedhetetlen kelléke, hanem a mobiltelefon is. 

<   1 2 3