ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

Negyvennyolcezer magyar költözött tavaly Németországba

Ezzel az EU-tagországok közül a negyedik helyen állunk. A legtöbben Romániából (174 ezer), Lengyelországból (148 ezer), Bulgáriából (72 ezer) és Horvátországból (51 ezer) érkeztek 2015-ben dolgozni Németországba – derül ki a német állami migrációs hivatal (BAMF) statisztikájából. Az Eurostat eddig 18,5 millió, EU-n belüli migránst regisztrált. A legtöbbet Németországban (4,1 millió), utána Nagy-Britannia (3,1), Franciaország (2,2) és Spanyolország (2) következik.

Nem rest az AmRest: Starbucks kávézókat szerzett

Kelet-Közép-Európa legnagyobb étterem-üzemeltető vállalata, az AmRest átvette a Starbucks kávézólánc németországi 144 egységét. A német Starbucks kávézólánc megszerzése az AmRest növekedési stratégiájának része, miáltal a dinamikusan fejlődő cég már 1074 éttermet üzemeltet 12 országban.  

A szabad mozgás Európa vívmánya: nem a határzár a menekültügy megoldása

Csak átmenetileg terelte másfelé a menekültáradatot, hogy Magyarország az ősszel lezárta a határait, szigorúan ellenőrzi a térséget, továbbá, hogy kemény jogszabályokat hozott az illegális belépőkkel szemben – állapítja meg a The Washinton Post. Az utóbbi időben ugyanis látványosan megugrott az érkezők száma, miután a balkáni államok radikálisan korlátozták, hogy hány embert engednek be naponta. Egy belgrádi emberi jogi szervezet vezetője azt mondja, illúzió azt hinni, hogy a migránsok – akár a zaklatások, akár jogaik megnyirbálása miatt – feladnák, és hazatérnének. Ha már bejutottak Görögországba, akkor számukra onnan már nincsen visszaút.

Otthonról is dolgozhatnak a Vodafone-osok

Munkaidejüknek akár a felét az irodától távol dolgozhatják le a német Vodafone alkalmazottai, ha azt vezetőjükkel előre egyeztetik – nyilatkozta egy lapinterjúban Hannes Ametsreiter vezérigazgató. Hozzátette: megszünteti saját irodai szobáját, mert nincs rá szüksége. Neki elég a telefon és a laptop. Inkább vezetőtársai közé ül az egyterű irodában, bizalmas beszélgetésekre pedig tárgyalót foglal. A vezérigazgató elmondta, hogy az sms halálra van ítélve, már csak a bevétel 10 százalékát hozza és tovább csökken. A 35 évesnél fiatalabbak már inkább üzenetküldőkön kommunikálnak.

Caterina Valente – a gazdasági csoda felejthetetlen hangja

Bár fénykorára már csak emlékeznek kortársai, ma is fogalom a neve, személyisége, hangja és művészete: Caterina Valente ma 85 esztendős. Az olasz-svájci Luganóban visszavonultan, családjának és barátainak élő világsztár már hetekkel ezelőtt honlapján kérte: senki se keresse jubileumi tévériport, interjú, nyilatkozat céljából, és senki se küldjön neki sem virágot, sem ajándékot. Ha mégis ilyen szándéka lenne, akkor az ilyesmire szánt pénzt inkább utalja át az általa különös szeretettel pártfogolt SOS Gyermekfalu alapítvány számára. „A gyerekek a jövőnk – aligha kell erről többet mondanom…Köszönöm.”

Street View a világ legnagyobb modellvasútján

Elvegyülhet bárki egy mini világ apró városlakói között: parányi Street View kamerákat erősítettek a modellvonatokra és -autókra, így készültek Street View fotók a híres hamburgi Miniatur Wunderlandról, a világ legnagyobb modellvasútjáról. A kicsinyke Street View-készüléket a Google az Ubilabs-szel közösen készítette.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >