ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: internet

November 1-jétől kiderül, mennyivel csökken jövőre az internetszámla

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletmódosítása alapján november 1-jétől a szolgáltatók külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjaikon arról, hogy a januártól 27 százalékról 18 százalékra csökkenő  internetáfa díjcsomagonként mekkora tétel. A hatóság előírta, hogy az előfizetők az igénybe vett szolgáltatás sajátosságaihoz igazodva előzetes tájékoztatást is kapjanak a változásokról. Emellett, az előfizetők januártól külön sorban láthatják majd a számlán az általuk használt internet-előfizetéshez kapcsolódó összegeket, főszabály szerint a több szolgáltatásból álló csomagok igénybevétele esetén is.

Szép, új világ: újraértelmezi a Bosch a biztonságos autózást

Néhány éven belül alapjaiban változik meg az autózás. A Bosch a következő évtized elejére egy olyan rendszert dob majd piacra, amellyel a személyautó az autópályákon és az autópályákhoz hasonló utakon teljesen automatizáltan közlekedik majd. Ez nem csupán a közlekedésbiztonság javulását eredményezi, elsősorban a vezető lehetőségei változnak majd meg.

Szép új tévévilág: együttműködik az Ericsson és a Google

Az Ericsson MediaFirst tv-latformja integrálódik a Google Android tévészolgáltatásához, hogy szélesítse a fizetős tv-szolgáltatók rendelkezésére álló set-top boksz-opciók kínálatát. A szolgáltatók hozzáférhetnek az Android tv-ökoszisztémájához, ezzel a szolgáltatások széles skálája és új bevételi lehetőségek nyílnak meg előttük. A fogyasztók azonnal megvásárolható fizetős tv- és OTT-tartalmakat, illetve sokkal gördülékenyebben működő és jobban integrált élményt kapnak – derül ki az Ericsson szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójából.

Juncker nagyszabású kezdeményezéseket jelentett be az EU egységének erősítésére

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker ma Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén tartotta az Unió helyzetét értékelő idei beszédét. A jövő évi prioritásokat vázolva az elnök elmondta: „Meggyőződésem, hogy a következő tizenkét hónap döntő fontosságú lesz, ha vissza akarjuk állítani uniónk...

Karnyújtásnyira élő eltűnt gyerekek

Eltűnt gyerekek fényképeivel borított óriási falfelület jelent meg a budai Sirály sétányon. Ezek a gyerekek – szerencsére – csak virtuálisan nincsenek jelen időnként, fizikailag nem veszett nyomuk. Szüleiknek azonban mégis hiányozhatnak a nap bizonyos időszakaiban, akkor, amikor eltűnnek az internet világában. Valójában senki sem tud(hat)ja pontosan, merre is járnak, a világháló melyik bugyrában tartózkodnak éppen.

Távközlési szolgáltatók megtámadására készülnek a kiberbűnözők

A Kaspersky Lab biztonsági jelentése szerint kiberbűnözők belső embereket használnak a telekommunikációs hálózatok és előfizetői adatok kifürkészéséhez: vagy alvilági csatornákon toboroznak elégedetlen alkalmazottakat, vagy nyilvános oldalakról szerzett kompromittáló információkkal zsarolják a személyzetet.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >