ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: migránsok

Orbán Viktor felfedezte: szereti Trumpot – elképesztően durvák a magyar egyenruhások a menedékkérőkkel

A tekintélyes hetilap, a The Economist arra hívja fel a figyelmet, hogy nem növeli az unió legitimitását, ha több jogot adnak vissza nemzeti kézbe. Az EU-ban hiányzik a lakosság felhatalmazása. Egyre kevesebben mennek el, amikor az Európai Parlament tagjaira kell voksolni, miközben Strasbourg mind nagyobb hatáskört kap. Talán a polgárokat jobb kedvre lehet deríteni az integráció ügyében, ha a nemzeti törvényhozásokat nagyobb jogkörrel ruházzák fel, mert azok jobban érzékelik, hogy mi akarnak az emberek. Csakhogy ezekre az intézményekre is kihat a politikai elittel szembeni bizalmatlanság.

A bajkeverő Orbán – Clinton ellenében – méltatja Trumpot

A magyar kormányfő Trump politikája mellett állt ki beszédében, amely összekapcsolta a terrorizmus és a muzulmán bevándorlást, és amely úgy tűnt föl, hogy az elnöki tisztség republikánus várományosa mellett tette le a garast – írja a Financial Times. Európában mostanáig senki sem állt ki ennyire egyértelműen az amerikai politikus mellett. Orbán több tekintetben pártolja Trump elképzelését, főként a bevándorlás és az iszlám szélsőség okozta fenyegetés kapcsán. A magyar vezető, akit Juncker diktátornak nevezett, a földrész legszigorúbb menedékjogi törvényét vezette be és a muzulmán migrációt veszélyesnek tartja a kontinens etnikai összetétele, illetve életmódja számára. 

A migránsokkal szembeni durvaságok miatt ENSZ-figyelmeztetés

Újabb levélben figyelmeztette a magyar belügyminisztériumot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az ország által vállalt nemzetközi kötelezettségekre, és sürgette, hogy vizsgálja ki a jelentéseket a migránsokkal szemben alkalmazott durva bánásmódról, mostanáig azonban nem érkezett válasz – jelentette az Amerika Hangja. Az UNHCR adatai szerint már több mint 1400-an torlódtak össze a magyar–szerb határon és nem egészen két hét alatt, vagyis az új határvédelmi szabályok életbe lépte óta a magyar hatóságok 664 embert küldtek vissza. 

Menekültek, menedékkérők: csökkenhet a legalapvetőbb védelem mértéke

Úton a hatékony, méltányos és humánus menekültügyi politika felé címmel lapunk tegnap közölte, hogy az Európai Bizottság a közös európai menekültügyi rendszer reformjának befejezésére irányuló javaslatokat nyújt be az eddiginél hatékonyabb, méltányosabb és humánusabb menekültügyi politika megvalósítása céljából. A dokumentummal kapcsolatosan az Amnesty International állásfoglalást tett közzé.

Budapest tudathasadásos játéka az Európai Unióval – a magyarok kapják a legtöbbet a brüsszeli pénzekből

A magyar népszavazás miatt a Brexit után három hónappal újabb veszély fenyegeti a Bizottság tekintélyét, ám a kihatás korlátozott lesz – írja a Financial Times. Először is nem kötelező referendumról van szó. Azután a kvótadöntésről szól, de az gyakorlatilag halott. Harmadrészt pedig a törökökkel kötött egyezménynek köszönhetően a Balkánon keresztül nagymértékben visszaesett a menekültek beáramlása, így nem lesz kötelező betelepítés. Orbán ily módon alapvetően a hazai közönségnek játszik. 

Orbán 500 millió eurót költött személyes vágyai kielégítésére, stadionokra még 320 milliót

A bécsi magyar nagykövet levélben tiltakozott, mert az osztrák Weekend Magazin Ausztria és Magyarország tegnapi mérkőzését úgy mutatta be, mint a jó és a rossz küzdelmét – olvasható a Die Presseben. A hétvégi lap cikke szól arról, hogy a viszály a menekültválság óta érezhető a két ország viszonyában, de arra is kitér, hogy Orbán Viktor, a mindenható miniszterelnök csapata futballbolond szurkolója. Átszámítva félmilliárd eurót invesztált kedvenc sportágába, javarészt persze adóforintokat. A stadionok építése 320 millió eurót vitt el. Az elemzés úgy értékeli, hogy a politikus személyes vágyait éli ki, ugyanakkor pontosan tudja, hogy „kenyeret és cirkuszi játékokat” mindig is jól bevált eszköz volt a hatalom megtartására.


<   1 2 3 4 5 6 7   >