ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Görögország

Pokoli körülmények között sínylődő menekültek Kos szigetén

Az Amnesty International a héten a görögországi Kos szigetén végzett kutatómissziója alapján úgy véli, hogy Timmermans és Avramopoulos EU-biztosok mai látogatása után azonnali cselekvésre van szükség, hogy végre véget érhessen a több ezer embertelen körülmények között lévő menekült, köztük sok gyerek már így is túl hosszúra nyúlt szenvedése.

Menekültügyi biztos: Magyarországnak európai segítségre van szüksége

Dimitrisz Avramopulosz az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa. A jogász és politikatudományi végzettségű politikus volt már Athén polgármestere, a görög jobbközép Új Demokrácia Párt alelnöke, az athéni kormány külügy, majd később honvédelmi minisztere. Görögországban beszélgetett vele az Euronews munkartársa.

Kormánykonferencia: a polgári berendezkedés megerősítése volt a fő téma – az ellenzék elégedetlen és bírál

A polgári berendezkedés megerősítése volt a keddi kormánykonferencia fő témája – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az egész napos tanácskozás után. Lázár János a Parlamentben újságíróknak arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedd estére összehívta a nemzetbiztonsági kabinet ülését a Szerbiából szerdán várható migránshullám miatt.

Az (arany)érem másik oldala

Sok száz dolláros unciánkénti áresést valószínűsít „árfolyam–eredmény” megközelítésben a téma egyik legbefolyásosabb elméleti szakembere. Campbell Harvey írásai azóta keltenek kiemelt figyelmet világszerte, hogy 2012-ben tudományos alapon igyekezett bizonyítani: „néhány éven belül legalább 1000 dollárig kell csökkennie az unciánkénti [1 oz t uncia (GB, US) = 31,10348 g / troy uncia, 1/12 troy font, manapság nemesfémeknél használják) árnak”], az akkori 1700 dolláros szintről. 

A magyar gazdasági lassulásával számol a Capital Economics – Görögország kilép az eurózónából?

A londoni székhelyű Capital Economics elkerülhetetlennek tartja Görögország kiválását az euróövezetből. A Capital Economics vezető közgazdásza, Julian Jessop (a képen) az Alapblognak adott interjúban kijelenti: a kilépés fogja stabilizálni mind Görögország, mind az euróövezet helyzetét.

Mindenki a görögökre figyel, pedig Ukrajna felől nagyobb baj fenyeget

Dalos György (a képen) szerint Magyarország nem Görögország, és nem fenyeget, hogy az ország – kulturális és értékmeggondolásokból – kiválik az EU-ból. A Berlinbenélő magyaríró ezt a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak nyilatkozta. A Financial Times arra figyelmeztet, hogy Európa az utóbbi hónapban szinte kizárólag Görögországra összpontosított, pedig Ukrajna felől, jóformán észrevétlenül, még sokkal nagyobb gond fenyeget: ha a hatalmas adósságok folytán netán összeomlik a gazdaság, akkor az akkora menekülthullámot indíthat el, amely mellett eltörpül a földközi-tengeri áradat.


<   1 2 3 4 5 6 7   >