ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Amnesty International

Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

Az Európai Bizottság roma gyerekek rendszeres megkülönböztetése miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásának egyszer és mindenkorra véget kell vetnie a nemzedékek óta tartó igazságtalanságnak az országban – áll az Amnesty International és az European Roma Rights Centre emberi jogi szervezet közös közleményében. A döntés azután született, hogy emberi jogi szervezetek – köztük a European Roma Rights Centre és az Amnesty International – kimerítő bizonyítékokat szolgáltattak arról, hogy a roma gyerekek állandósult diszkrimináció és (faji) elkülönítés áldozatai a magyar oktatási rendszerben. (Kép: www.thedailybeast.com)

A kormányok menekültpolitikája ellentétes a közvéleménnyel – az átlagember együttérez a felebarátjával és készséggel segíti

Kína, Németország és az Egyesült Királyság vezeti a menekültek általános elfogadását mérő index rangsorát, Oroszország az utolsó. Világszerte tízből egy ember engedne menekülteket az otthonába, tízből három a környékére. A humanitárius csúcstalálkozó résztvevőinek támogatniuk kell a menekültek segítését szolgáló globális megállapodást.

Egyetemes időszakos felülvizsgálat: Magyarország újra vizsgázik emberi jogokból

Május 4-én, szerdán délután fél háromtól Magyarország az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt számot ad az emberi jogok hazai helyzetéről az egyetemes időszakos felülvizsgálat (Universal Periodic Review, röviden UPR) eljárás részeként. Évente összesen 42 országot vizsgálnak felül – egy évben három, egyenként kéthetes ülésszakra kerül sor – így nagyjából öt évente sorra kerül mind a 193 ENSZ-tagállam.Magyarországnak ez a második felülvizsgálata, az első 2011-ben volt.

Az oroszok menedékkérők százait szolgáltatják ki Üzbegisztánnak

Üzbég menedékkérők, menekültek és migráns munkások százait rabolták el és vitték vissza erőszakkal Oroszországból Üzbegisztánba, ahol megkínozhatják őket – áll az Amnesty International ma hajnalban közzétett jelentésében. Az orosz hatóságok nem csupán szemet hunynak az Üzbegisztánban folyó kínzások és igazságtalanságok felett, de még segítséget is nyújtanak hozzá.

Rettenetes körülmények között tartják fogva a menekülteket Görögországban

Menekültek és migránsok ezreit tartják önkényesen fogva szörnyű körülmények között egyre növekvő bizonytalanságban, félelem és kétségbeesés a sorsuk az új EU–Törökország-alku értelmében – adja tudtul az Amnesty International, miután munkatársai két, szigorúan ellenőrzött, fogva tartási intézménybe is bejutottak Leszbosz és Híosz szigetén.

Élet határok nélkül – adj esélyt a menekülőknek!

Az Amnesty International Magyarország 2016. március 5-én hirdette meg az Élet határok nélkül kampányát, amelynek célja célja, hogy a magyar társadalom még befogadóbb és szolidárisabb legyen a hazánkba érkező és köztünk élő menekültek és menedékkérők iránt. A kampány másik fontos célja, hogy a feladat, közösség nélkül maradt önkénteseket összefogja, közös gondolkozásra és cselekvésre ösztönözze.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >