ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Brexit

Baka ex-főbíró erkölcsi vereséget mért Orbánra

A brüsszeli Bizottság elnöke úgy gondolja, hogy Orbán Viktor rossz példát mutat a népszavazással – írja az osztrák Kurier.Juncker szerint: ha az országok sorozatban kérdőjeleznék meg ilyen formában az Európai Tanács és Parlament határozatait, akkor veszélybe kerül a jogbiztonság. Úgy hogy az EU-nak voltaképpen szerződésszegési eljárást kellene indítania Magyarország ellen. Csakhogy ez esetben a magyar kormányfő azt állítaná, hogy a nép ellen indult támadás. Ám ha ez a módszer elterjed, akkor nehéz lesz döntéseket hozni az unióban. A politikus egyébként úgy látja, hogy Lengyelországban sérül a jogállam. 

Jogállamiság: a Bizottság ajánlásai Varsónak

Az Európai Bizottság ma jogállamisági ajánlást fogadott el a Lengyelországban kialakult helyzetre reagálva, amelyben a testület részletezi aggodalmait és javaslatokat fogalmaz meg a lehetséges megoldásokat tekintve. A jogállamisági mechanizmus keretében meghozott mai döntés a január 13. óta a lengyel hatóságokkal folyatott párbeszéd következő lépése.

Orbán Viktor felfedezte: szereti Trumpot – elképesztően durvák a magyar egyenruhások a menedékkérőkkel

A tekintélyes hetilap, a The Economist arra hívja fel a figyelmet, hogy nem növeli az unió legitimitását, ha több jogot adnak vissza nemzeti kézbe. Az EU-ban hiányzik a lakosság felhatalmazása. Egyre kevesebben mennek el, amikor az Európai Parlament tagjaira kell voksolni, miközben Strasbourg mind nagyobb hatáskört kap. Talán a polgárokat jobb kedvre lehet deríteni az integráció ügyében, ha a nemzeti törvényhozásokat nagyobb jogkörrel ruházzák fel, mert azok jobban érzékelik, hogy mi akarnak az emberek. Csakhogy ezekre az intézményekre is kihat a politikai elittel szembeni bizalmatlanság.

Az elrettentésre spekuláló magyar kormány tudatosan gerjeszti a félelmet a migránsok ellen

A Daily Mail brit bulvárlap azt tartja a tegnapi Orbán-sajtótájékoztató legfőbb elemének, hogy nyilvánvaló kapcsolat van a terrorizmus és a migráció között, a miniszterelnök szerint ez olyan világos, mint a nap, vagy mint a kétszer kettő. Majd hozzátette a V4-ek varsói tanácskozása után, hogy ha valaki tagadja ezt az összefüggést, az árt az európai polgárok biztonságának. Az újság ellentmondásosnak minősíti a megnyilatkozást és megjegyzi: mindössze egy héttel azután hangzott el, hogy Magyarország a hírek szerint keményen lecsapott az illegális határátlépőkre. Ily módon 1400-an rekedtek Röszkénél és Tompánál, ahol a körülmények egyre rosszabbak.

Gyengén teljesít a magyar kutatás és fejlesztés – gazdasági kilátások a Brexit után

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból kilépése mellett döntő népszavazás fokozott bizonytalanságot, ingatag pénzügyi piacot és hirtelen árfolyam-ingadozásokat eredményezett. Az Európai Bizottság az euróövezet és az EU összefüggésében ma tette közzé a gazdasági kilátások első elemzését, amely nem minősül gazdasági előrejelzésnek. 

Az álcázott putyinista bértollnokok a tárgyilagos újságírást fenyegetik Magyarországon

Egy amerikai szakértő szerint a brit népszavazás súlyos válságba taszította az uniót, ugyanakkor ennél nagyobb szolgálatot aligha lehetett volna tenni Putyinnak – állapítja meg a The New York Times. A „Henry Jackson Társaság” nemzetközi intézet orosz ügyekért felelős igazgatója felhívja a figyelmet, hogy az orosz elnök 16 éve igyekszik destabilizálni a Nyugatot, ám megosztási kísérletei sikertelennek bizonyultak. Most viszont megbomlott az egység vele szemben. Az EU a Moszkva-ellenes szankciók egyik legerősebb támogatóját vesztette el. 


<   1 2 3 4 5 6 7 8   >