ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

Végtelen történet: a megoldhatatlan exodus

A német belügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy Európa tétlenül nézi a menekültek beözönlését – jelentette a Yahoo/AP. Mint mondta, ha nem tesznek egy sor lépést az ellen, hogy a migránsok minden ellenőrzés nélkül utazzanak a földrészen, akkor az egész schengeni rendszer kerül veszélybe. Szerinte várakozási övezeteket kell kialakítani Görög- és Olaszországban, a tagállamoknak közösen kell meghatározniuk a menedék, illetve a biztonságos származási ország fogalmát, és csak olyan államoknak szabad segítséget nyújtani, amelyek visszaveszik a saját polgáraikat, ha nem fogadják be őket nyugaton.

Magyar újfasiszták, magyar pénzügyi bűnözők Európa sajtójának főcímeiben

Ma 8–14 óra között zárva lesz Bécsben a Képzőművészeti Akadémia, mert az intézmény vezetése nem szeretné, ha magyar neonácik bukkannának fel az épületben – tudósít a Der Standard. Előzőleg jelentések arról számoltak be, hogy mától a hét végéig a „vér és becsület” újfasiszta szervezet magyar tagozata busztúrát szervez Ausztriába és Bajorországba, éspedig olyan helyekre, amelyek kapcsolódnak Adolf Hitlerhez. Az első állomás a bécsi egyetem lenne, amely 1907-ben elutasította, hogy a későbbi Führer ott tanuljon. Nem kér a jobboldali látogatókból az Inn melletti Braunau, a 3. birodalom vezérének szülővárosa sem. Az ottani polgármester azt várja, hogy az állambiztonsági szervek megteszik a szükséges lépéseket a nemkívánatos horda távol tartására.

Az (arany)érem másik oldala

Sok száz dolláros unciánkénti áresést valószínűsít „árfolyam–eredmény” megközelítésben a téma egyik legbefolyásosabb elméleti szakembere. Campbell Harvey írásai azóta keltenek kiemelt figyelmet világszerte, hogy 2012-ben tudományos alapon igyekezett bizonyítani: „néhány éven belül legalább 1000 dollárig kell csökkennie az unciánkénti [1 oz t uncia (GB, US) = 31,10348 g / troy uncia, 1/12 troy font, manapság nemesfémeknél használják) árnak”], az akkori 1700 dolláros szintről. 

Nézőpont: Bevándorlás vagy elvándorlás?

Tömegesen érkező bevándorlókról, telített ideiglenes menedékhelyekről, összecsapásokról tudósítanak a lapok, tévék, rádiók. Csakhogy menedékkérők rohamos növekedése mellett a kivándorló magyarok száma is egyre csak nő. Megkezdődött a déli vasfüggöny építése a főleg Szíriából, Macedóniából beözönlő menekültek ellen. Netán ellenünk, magyarok ellen is falakat emelnek? Mert megélhetési bevándorlók vagyunk, csakúgy, mint a hozzánk érkező menekültek egy része, aki a jobban fizetett munkalehetőségek miatt érkezik, bár nagyobb része az életét mentendő vágott neki a hosszú útnak.

Munkaerőínség fenyegeti Németországot

Nem véletlenül bevándorláspárti Németország, egy friss tanulmány szerint 2020-ban 1,6, 2040-ben pedig 3,8 millió munkás fog hiányozni a gazdaságból. Az üres állások egyharmadának betöltéséhez diplomásokra, kétharmadához pedig jól képzett szakmunkásokra, műszaki szakemberekre lesz szükség. Az elöregedő társadalomban egyre nagyobb lesz az igény egészségügyi dolgozókra, gondozókra, ápolókra. A helyzetet nehezíti, hogy a Merkel kormány a nyugdíj-korhatárt 63 évre csökkentette, így tapasztalt mesteremberek vonulnak ki a munkaerő-piacról.

Honfitársaink tizede már kivándorolna – derül ki a TÁRKI kutatásából

Sik Endre, a TÁRKI vezető kutatója és az ELTE emeritus professzora a Young Citizen Danube Network szervezésében május 14–15-én a budapesti Andrássy Egyetemen megrendezendő „Human trafficking in Europe” című konferencián „Human trafficking in sociological perspective” címmel ad elő. Az előadást itt, a konferencia programját pedig itt találják. A tudósnak a magyar migrációs potenciállal kapcsolatos kutatásai (1993–2015) és megállapításai szerint a kivándorolni szándékozók aránya 2015 áprilisában magasabb, mint eddig valaha volt.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >