ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Törökország

Átrendeződött az idényre az utazási piac

A múlt évek olcsó, egzotikus célországai, Egyiptom, Tunézia és Törökország gyakorlatilag eltüntetek a nyaralást tervező magyarok kívánságlistájáról - derül Netrisk.hu utazási piactere, az Utazasnet.hu mintegy 8000 aktív internethasználó körében elvégzett kutatásából. A kedvelt célpontok listáján ezzel egyértelműen tovább erősödött Horvát- és Olaszország pozíciója. A válaszadók 40 százaléka egy hónapon belül foglalja le a nyaralását, nem észesíti előnyben az all-inclusive ellátást,  és 70 százalék a tengerpartot mindenképpen belefoglalja az utazásába.

Törvénysértő a menekültek visszaküldése Törökországba

Az Európai Uniónak azonnal fel kell függesztenie a menedékkérők visszaküldését Törökországba, amelyet arra a téves feltevésre alapoz, hogy az „biztonságos ország” – áll az Amnesty International ma megjelent jelentésében. A Nincs biztonságos menedék: Megtagadják a menedékkérőktől és menekültektől a hatékony védelmet... 

Közös európai menekültügyi rendszer: fenntarthatóság és méltányosság

Az Európai Bizottság ma terjesztette elő a közös európai menekültügyi rendszer reformját érintő javaslatait. A cél a menedékjogi kérelmek tagállamonkénti elosztásának eddiginél méltányosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb kialakítása. Az alapelv nem változik: a menedékkérőknek abban az országban kell menedékjogot kérelmezniük, ahol az unió területére belépnek, kivéve, ha más tagállamban vannak családi kapcsolataik. Ugyanakkor az új mechanizmus szavatolná, hogy egyik uniós ország menekültügyi rendszerére se nehezedjék aránytalanul magas nyomás  – közölte lapunkkal az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Leleplezte Orbán azeri elnökbarátja korrupciós ügyeit, bebörtönözték

A sajtószabadság nemzetközi napján az Amnesty International kilenc olyan esetet emel ki, amelyben azért zaklattak, fenyegettek meg, zártak el és kínoztak meg újságírókat, hogy brutális eszközökkel hallgattassák el a szólásszabadságot. Az újságírás nem bűn, a szólás- és sajtószabadság mégis veszélyben van a világ számos táján.

Nyílt tekintélyuralomba fordul át az illiberális demokrácia – Orbán és Erdogan együtt ás

A liberális demokrácia végének veszélyére figyelmeztet a Harvard Egyetem egyik politológia professzora a The Huffington Postban. Yascha Mounk rámutat, hogy populista erős emberek Magyar- és Törökországban már felforgatták a látszólag szilárd politikai rendszert, de Lengyelország és India is szorosan a nyomukban halad. És akkor még ott van Franciaország, valamint az Egyesült Államok is. A jelenség ijesztő és megvetendő, mert nemcsak a liberális demokráciát, hanem a legfőbb értékeket fenyegeti. Azaz itt sokkal többről van szó, mint hogy Orbán vagy Erdogan aláássa a demokráciát.

Menekültügy: áttelepítések és visszatoloncolások

A március 18-án az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodás alapján ma kezdődött meg egyrészt azoknak az embereknek a visszatoloncolása Törökországba, akik a megállapodás hatályba lépése, azaz március 20-a óta irreguláris módon érkeztek Görögországba, másrészt elindult a szíriai menekültek közvetlen áttelepítése Törökországból Európába.


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >