ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: menekültek

Orbán célba vette saját és pártja jótevőjét: „Soros baljós háttérhatalom”

Orbán Viktor célba vette Sorost és a civil szervezeteket, egyre szaporodnak a figyelmeztetések, hogy kiűzhetik az országból az üzletember által támogatott csoportokat – írja a Financial Times. Pedig a kormányfő annak idején a milliárdos jóvoltából tanulhatott Oxfordban, még jóval azelőtt, hogy a legkeményebb migrációellenes álláspontra helyezkedett volna Európán belül. Meg a Fidesz is Sorostól kapott nyomtatókat, amikor röplapokat akart gyártani a rendszerváltás után. Ám ezek az emlékek mára elhalványultak.

Keményen nekiment Sorosnak és a civil szervezeteknek a magyar kormány

Felháborodást keltett magyar civil szervezetek részéről, hogy a kormány támadást indított Soros György ellen – jelentette a BBC. Azzal vádolják a kormányt, hogy aláássa az alapvető demokratikus normákat és visszakanyarodik az ország önkényuralmi múltjához. A tudósítás kitér arra, hogy annak idején, ellenzékben, vezető Fidesz-politikusok is élvezték a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását. Ám most a párt magas rangú képviselői a hatalomhoz közelálló sajtóval együtt azt állítják, hogy a nem kormányzati szervezetek egy senki által meg nem választott, idejét múlt liberális elit nevében beleavatkoznak a dolgokba.

Még az igazságszolgáltatás sem képes megfékezni a hatalmon lévő jobboldal étvágyát

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) a jövőben is támogatnak magyar civil szervezeteket, illetve együttműködnek velük, hiába közölte azt az Orbán-kabinet, hogy többeket azok közül ki kell takarítani az országból – tudósít a The New York Times a Reuters híre alapján. A tényt az alapítvány vezetője tudatta a hírügynökséggel. Chris Stone hangsúlyozta, hogy Magyarországon és a világon mindenütt minden eddiginél szorosabban együtt kívánnak dolgozni a nem kormányzati szervezetekkel, mert erősíteni igyekeznek a demokratikus gyakorlatot, jogokat és igazságszolgáltatást.

Trump továbbra is hazudik, tévedhetetlennek hiszi magát

A The Washington Post olyan jelzőkkel festi le az Egyesült Államok leendő elnökét, amit talán a „kőbunkó ősbarom” fogalommal lehet a legjobban összefoglalni. A kommentár szerint megválasztása óta Trump egy cseppet sem csitult, továbbra is hazudik, pl. az ügyben, hogy az oroszok beleavatkoztak az amerikai demokráciába. A feje tetejére állítja a dolgokat, az ő szemében nem Oroszország, hanem a tengerentúli titkosszolgálatok terjesztenek hamis híreket. És nem lehet azt remélni, hogy majd a munkatársai mérséklik. A politikus már 70 éves, azt hiszi, hogy tévedhetetlen, egyfajta világi pápa, és győzelme csak még inkább meggyőzte az igazáról.

Az év hőse: Hosszú Katinka, negatív alakja: Orbán Viktor

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 9–14. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta, hogy miként értékelik a magyar választók a 2016. évet, és milyen ügyeket, szereplőket tartanak a legfontosabbnak.

itt az ideje, hogy a világ szembeszálljon a putyini gengszterállammal

A brit konzervatív újság, a The Times úgy véli, itt az ideje, hogy a világ szembeszálljon a putyini gengszterállammal, miután az büntetlenül vet be katonai erőt és sötét eszközöket. Válaszul ott kell eltalálni a kleptokrata rezsimet, ahol az annak a legjobban fáj: a zsebénél. Oroszország ugyanis újra felfegyverkezett, nem is kicsit. Mesteri szintre emelte a propagandaháborút, az internetes támadásokat, a gazdasági nyomást és a zsarolást. Ez Kelet-Európában már jó 10 éve tapasztalható. Most pedig már ezeket a módszereket a Nyugat ellen veti be, és az küszködik, hogy miként reagáljon. Moszkva célja, hogy aláássa a nemzetközi szabályokra épülő európai biztonságot. Stratégiája ugyanakkor egyszerű: oszd meg és uralkodj!


<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >