ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Amnesty International

Szíriai menekültek egészségügyi ellátás nélkül Jordániában

A nemzetközi közösség csekély támogatásának és a jordán kormány által állított akadályok következtében a szíriai menekültek nem férhetnek hozzá az egészségügyi ellátáshoz és egyéb létfontosságú szolgáltatásokhoz – közölte az Amnesty International új jelentésében, amely egy, a szíriai menekültekkel kapcsolatos felelősségmegosztásról szóló fontos találkozó alkalmából készült.

Az EU–Törökország-megállapodás elutasítására kérik az uniós kormányfőket

Az Amnesty International levélben fordult az uniós vezetőkhöz, köztük a magyar miniszterelnökhöz, arra kérve őket, hogy utasítsák el az Európai Unió és Törökország közötti tervezett jövő heti megállapodást, amely felszámolná a nemzetközi védelmet Európában. Az AI összeurópai stratégiai megközelítést követel több biztonságos és legális útvonal céljából. 

EU–Törökország csúcs: Nem hagyhatók figyelmen kívül a menekültek jogai

Az európai vezetők azon kísérlete, hogy az EU felé tartó menekültek és menedékkérők megállítására Törökországot határőrként használják, veszélyes és szándékos trükk arra, hogy kibújjanak a háború és üldözés elől menekülők iránti felelősség – figyelmeztet az Amnesty International az EU és Törökország vezetőinek hétfői brüsszeli találkozóját megelőzően.

Kormányok is veszélyeztetik az emberi jogi intézményrendszert

A felbomlás veszélye fenyegeti az emberi jogok nemzetközi védelmi rendszerét, ugyanis a rövidtávú nemzeti érdekek és egyes államok drákóian szigorú biztonsági fellépése az alapvető szabadságjogok elleni minden eddiginél nagyobb mértékű támadást eredményeztek – figyelmeztet az Amnesty International az emberi jogok helyzetéről 160 országban és territóriumban készített összefoglaló jelentése.

Vienna City Marathon: 40 ezernél több részvevővel

Április 10-én harmincharmadik alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb sporteseményét, a Vienna City Marathont. Várhatóan negyvenezernél is többen állnak rajthoz Bécsben. A gyerekek  4200, illetve 2000 méteren próbálhatják ki magukat. (Képek: Vienna City Marathon/Leo Hagen.)

Kizsákmányolás és zaklatás áldozatai a Libanonba menekült szíriai nők

A nemzetközi segítségnyújtás és a libaboni hatóságok által bevezetett diszkriminatív szabályok olyan környezetet teremtenek, ahol mindennapos a menekült nők kizsákmányolása és bántalmazása – áll az Amnesty International ma publikált, a Londonban február 4-én tartandó Szíriai Donorkonferencia előtt ma nyilvánosságra hozott jelentésében.


<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >